"Videolt on näha, et tegemist on tipptunniga, kui Mere puiestee on Viru ringi suunas autosid tihedalt täis. Liinibuss, kus tipptunnil on samuti palju sõitjaid, sõitis kõige parempoolsel rajal, kus on märgitud turismibussidele parkimise kohad (praegusel aastaajal seal turismibusse ei seisa), et mitte pikas autode rivis seista," selgitas Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete spetsialist Urmas Tooming.

"Bussijuht lootis autojuhtide viisakusele, et teda lastakse ümber rivistuda vasakpoolsesse ritta. Nagu videolt on hästi näha, oli bussil suunatuli sisse lülitatud, kuid ükski auto ei lasknud bussil ümber rivistuda. Lõpuks jõudis buss niikaugele, kus katkendlik joon ära lõppes ja algas pidev joon ning parempoolne sõidurada hakkas otsa saama. Seega ei jäänudki bussijuhil muud üle, kui üle pideva joone sõita," kirjeldas Tooming pahameelt tekitanud situatsiooni.

"See oli bussijuhi poolt loomulikult viga, sest üle pideva joone ei tohi sõita. Ta oleks pidanud enne pideva joone algust seisma jääma ja ootama, kuni mõni viisakas autojuht siiski võimaldab tal ümber rivistuda. Kahjuks juhtub Tallinna liikluses sageli, et juhtidel jääb vastastikusest viisakusest vajaka. Juhtidel tuleks arvestada ka sellega, et bussid on tipptunnil sõitjaid täis ning viisakas oleks ühissõidukitele siiski teed anda," sõnas Tooming Delfile.