"Teen särgi ja nokamütsi märjaks ja panen tagasi. Hea nipp – korduvalt proovitud. +30 kraadi oleks justkui +22. Hea moodus neile, kes ei viitsi tihti tualetti joosta, kuna on palju vett rüübanud," seletab lugeja.

"Ei ole seda palavust veel kusagil. Hakkab vaikselt soojaks minema. Mõnusalt soe ilm hakkab ikka +30-st. Kui vesi ka veel üle +25 läheks, saaks ometi ujuma minna..." unistab teine.

"Ikka täielik jama, et kuumus jälle puhkuse ära rikub. Ma ei tea, kus need jahedad ilmad kommenteerijatel on, aga mina elan Kagu-Eestis ja siin on terve juuli olnud ikka jube kuum. Vihma saab ainult koos äikesega. Õnneks on mul kivimaja, öösel on aknad lahti ja maja tuuldub, õue tööle lähen varahommikul, hiljemalt lõunaks tuppa. Aga juba varem tuleb hakata varju hoidma, muidu hakkab pea valutama. Päeval olen oma jahedates ruumides ja teen tubaseid toimetusi, mida puhkuse ajaks alati koguneb. Muidugi peab külma duši all jahutamas ka käima, ujuma pole mõtet minna, sest vesi on tavaliselt liiga soe ja ei aita kuigi kauaks. Paar suve on siinkandis mõni aasta tagasi olnud ka sellised, kui kogu aeg oli 28-34 kraadi. No siis olin ikka tõeliselt õnnelik, et mul suur kelder on, moosi- ja muud hoidlad said korda tehtud, kartuleid koorisin samuti keldris ja kui tuli mõni ajakiri, siis sai seal loetud ka," jutustab kolmas.

"Pean tööl olema. Tööriieteks paksud teksad, sünteetiline särk ja paksust materjalist nokamüts. Higi ei viitsi enam pühkida, las voolab. Klientidele peab naeratama läbi higipisarate. Ruumis sees +32. Kui tegin ettepaneku mütsi praegu mitte kanda, sain vastuseks "PEAB!" Haigusleht vist tulemas..." arutleb neljas.

"Higistan ja olen nagu rõve higikoll, aga naudin ja üritan kogu seda leitsakut talveks talletada. Rõõmustan, et ei pea saapaid jalga ja kampsunit selga toppima ja kui ikka väga palav hakkab, siis hoian põõsa varju. Halloo, eestlased, see ongi ju suvi, mida ootasime! Nüüd saab lihtrahvas ka raha kulutamata higistada ega pea Kanaaridele sõitma," leiab viies.