Ehk siis piinatakse töötajaid igal võimalikul moel ja ei hoolita nende tervisest. Olen selliseid asju ka enne kuulnud, aga nüüd sai mõõt täis. Küsiksingi tööandjate seast, kas te olete psühhopaadid, et teil puudub empaatiavõime.

Kas te saate aru, et te sõnaotseses mõttes piinate oma töölisi ja sellisest asjast saab mõnu tunda ainult psühhopaat/sadist. Mõistate, et rikute sellega oma töötajate tervise ja valmistate neile aastaid piinu? Rikute sellega ära töötajate tervise eluks ajaks, kas te ise teeksite sellist tööd? Vaevalt küll, aga miks siis töölisi sunnite?

Seda enam, et veel sellise näruse palga eest ja siis imestate, miks teil töölisi pole võtta.

Minu soovitus tööinspektsioonile oleks see, et peaksite olema tunduvalt jõulisemad, tuleks hakata tegema palju tihedamaid kontrolle ja mitte mingeid ettekirjutusi. Kohe trahvid selga 10 000 eurot ja suuremale ettevõtteel 100 000 eurot, pluss igale töötajale tuleks sellise piinamise eest maksta iga piinatud päeva eest 1000 eurot netos.

Siis ehk hakkavad ka tööandjad mõtlema, kes praegu oma töötajaid sedasi piinates käituvad nagu psühhopaadid.

Kui oled klienditeenindaja, siis jaga oma kogemusi tundidel seismisest ja töökohal kehtivatest reeglitest aadressil rahvahaal@delfi.ee!