Odav valge suhkur on lihtsalt üks odavamaid komponente jogurtites, jäätistes jne. Lisaks teatud piirist üle minnes, tõstab säilivust (eriti jäätistes pidurdab n-ö jääterade teket, seega jäätis võib kuid poe külmikutes vedeleda) jne. Magusasõltuvust tekitab ka.

Valge suhkru puhul soovitan harivaid filme otsida selle tootmisest. Valge suhkru suurtootmine on sisuliselt nii räpane, keskkonnavaenulik, kemikaalide poolt töödeldud, et pärast nende filmide vaatamist ei kipu eriti keegi enam tavasuhkrut ostma. Valgendamise käigus jääb nii üht-teist huvitavat tarbijatele. Midagi sarnast karusloomakasvatamisega või ekskursiooniga odavvorsti tootmistsehhi.

Tarbijad peaksid suhkru sisalduse ja kvaliteedi toodetes teraselt kontrolli alla võtma. Suhkrut ei pea maksustama, aga suhkur ja selle kvaliteet peaks olema selgelt ja arusaadavalt pakendil ära markeeritud. Vähemalt sama suurelt kui tubaka hoiatused. Või siis müügilettidel vastavalt suhkru sisaldusele ära sorteeritud. Suurte poodide kümnete meetrite pikkuste jogurti, jäätise aga ka küpsiste, karastusjookide, nektarite jms. lettidelt on ülimalt keeruline teha otsuseid, mida osta, mida mitte.