Seega on Savisaare vastased erakonnad patiseisus, kus teatakse, mida oleks vaja teha Tallinnas valimiste võitmiseks, kuid selle sammu astumise tulemuseks oleks eestlaste häälte kahanemine. Kuid lahendusi Keskerakonna kukutamiseks on muidki ja palju lihtsamaid.

Keskerakond mängib tedlikult ja hoolimatult vene kaardile. Hetkel tasub see veel ära, kuigi statistika tõendab, et venelasi jääb tasapisi Eestis aina vähemaks. Kui Keskerakond tahab oma võimu pikemas perspektiivis säilitada, siis tuleb neil hakata mõtlema just venekeelsete juurdevoolule Tallinnas. Abiks võiks olla ka uusimmigratsioon, mis täna on veel üsna väikene. Aga see on tuleviku muusika.

Täna saab Keskerakond julgelt eirata eestlasi nende endi pealinnas. Keskerakonna populaarsuse põhjus on lihtne - see on nii üksnes tänu okupatsioonile ja selle tulemustele. Me teame, et Stalin okupeeris Eesti ja rakendas põlisrahva-eestlaste vastu kõikmõeldavaid inimsusevastaseid kuritegusid. Eestlasi tapeti, küüditati, neid aeti kui metsloomi mööda metsi taga. Neilt võeti kodu ja kõik ränga tööga rajatu. Pika nõukogude kommunistliku okupatsiooni ja tedliku eesti rahva väljasuretamise poliitika tagajärjel kahanes eestlaste osakaal rahvastikus kasvava tempoga.

Kui me poleks õigel ajal iseseisvunud, siis oleks Eestisse fosforiidi kaevandamiseks ja töötlemiseks sisse toodud nii palju venelasi, et me oleksime jäänud oma kodumaal vähemusse. Seda aitasid ära hoida teiste seas ka toonased Rahvarinde Perestroika Toetuseks liikmed. Selliseid organisatsioone moodustati üheaegselt üle Nõukogude Liidu ja selle taga nähakse KGB organiseerivat kätt, et uutmist partei ohjes hoida. Eesti rahvas aga kaaperdas Rahvarinde ja kasutas seda ühe abinõuna taasiseseisvuse võitluses.

Toona rahvas päästis ka Savisaare, kes kutsus eestlasi appi Toompeale, mida venelased piirasid. Anno Domini 2013 me aga nägime, kuidas Savisaare kutsel piirasid Toompead umbkeelsed ja -meelsed, teiste seas ka Interrinde ja Öise Vahtkonna liikmed. Hakka või uskuma, et kuuldused, et Rahvarinde loomise ja Savisaare enda taga oli KGB...

Täna on Tallinnas eestlasi vaevalt üle poole. Selle eest võib tänada Stalinit. Kahjuks tundub nagu kestaks Tallinnas okupatsioon ja Stalini võim edasi, mil eestlane oli teise sordi rahvas ja võimu juurest eemal. Kohati on täna olukord hullemgi veel. Kaua see kestab? Kaua peab eestlane oma pealinnas taluma seda, et mittekodanikud käivad valimas ja lükkavad ta võimust üha kaugemale?

Siin ongi lahendus, kuidas olukorda muuuta ja päästa linn stagnatsioonist ja kahjulikust ühe partei ainuvõimust - mittekodanikelt tuleb võtta ära valimisõigus, nagu on see ka meie naaberriikides! Kodanik ja mittekodanik ei saa omada ühepalju õigusi rääkida kaasa riigi arengus - see olgu kodanike privileeg! Mittekodanikul olgu motivatsioon teha kodakondsuseksam ja alles siis saada rääkida kaasa riigi arengus.