Tervist tuleb hoida ja tervisega ei tohiks mängida. Praegusel ajal tundub just nii olevat, et tervishoid on nagu äri, kus toimub hindade mäng.

Ajakirjanduses oli juttu hambaravist ning Tallinnas olevat hambaaugu parandamine 16-60 eurot. Südalinnas kallim, Õismäel odavam. 60 eurot on 900 krooni. See polevat veel lõplik hind, sest visiiditasu, konsulteerimine ja röntgenpilt maksavad veel eraldi. Ühe hambaaugu parandamine võib maksma minna üle tuhande krooni ehk siis umbes 70-80 eurot.

Muud sõna kui äri sellise ravi kohta öelda pole võimalik. Töötud ja miinimumpalka teenivad inimesed võivad hambaravist ainult unistada. Vaid rikkurid võivad endale seda luksust lubada.

Ainus lahendus taolisele äritegevusele oleks riiklik hambaravi. Riigi poolt võetakse hambaarstid tööle ning pannakse ka hinnad paika. Kehtiksid ühesugused ravihinnad.

Kuna valimistel rahvas valib oma esindajaid parlamenti, siis rahva poolt valitud valitsus peaks täitma rahva ehk valijate soovid. Üks soov oleks rahval valitsusele kindlasti see, et tervist saaks korras hoida ja ravida mõistusele vastuvõetavate hindadega.