Ometi olen ma praeguse valitsuse lühinägeliku ja rumala poliitika peale väga pahane. Kirjutasin alguses "meie valitsuse", aga muutsin selle ära, sest tegemist pole minu valitsusega.

Ka artikli autor nendib, et Läti piiril toimub hüsteeria ning alkoholi kokkuost meeletutes kogustes, seega vähenenud pole mitte joomine, vaid lihtsalt kohaliku alkoholi müüginumbrid. Tegelikkus aga valitsust ei huvita.

Väide, et alkoholiaktsiisi tõstmine vähendab alkoholismi, on lasteaialapse tasemel väide. Alkoholism on haigus ja seda pole võimalik ravida aktsiisiga.

Ainus asi, mida see lohakas alkoholipoliitika teeb, on turismisektori hävitamine. Soome alkoturist enam Eestit ei külasta. Ka inglise poissmehed ei käinud siin meie kliima tõttu.

Need inimesed, kes ei tule enam odavat alkoholi ostma, ei osta ka laevapileteid, ei külasta kohalikke poode ega restorane, ei ööbi hotellides ega käi ööklubides.

Jah – odav alkohol ei ole võib-olla maailma kõige meeldivam asi, millega Eestisse turiste meelitada, aga siiani see töötas ja alternatiive ei paista. Kui keegi nüüd sellepärast töötuks jääb, siis valitsusel on sellest kama, sest nende palk jookseb edasi.

Valitsus mitte ainult ei sülitanud vanasse kaevu, enne kui uus valmis sai, vaid nad lükkasid selle kinni ja betoneerisid ära, ilma et oleks isegi välja mõelnud, kuhu uus kaev ehitada!