Olen Facebookis grupi "Märgatud Tartus" liige ja viimasel ajal polegi seal midagi muud märgata, peale teadete kadunud telefonidest. Huvitav, et moderaator viitsib neid üldse üles riputada. Kaalun, kas peaks grupist lahkuma, sest ei viitsi olla peoloomade telefonidetektor.

Mõnikord kaob naljakamaid asju ka ära. Üks neiu lisas teate, et kaotas Tartus keset Rüütli platsi terve mantli ära. Mitte et taskust oleks midagi välja pudenenud, vaid terve lahmaka riideeseme.

Naljakaid leide on ka. Mõne aja eest avastati linnatänavalt kellegi suurema lõikega roosa rinnahoidja. Ju läks Eesti iibe tõstmine nii suure hooga lahti, et polnud aega paremat kohta valida.

Imelik on lugeda ähvarduskirju autojuhtide aadressil, kes ei lasknud kedagi üle tee või pritsis porilombiveega. Tihti käib sinna juurde lubadus: "Järgmine kord teen avalduse politseile!"

Kui suur on tõenäosus, et pritsija on grupi liige, kes loeb teate läbi, ja siis mõne aja pärast pritsib tänaval uuesti sama inimest? Siit selgubki ähvardaja tõeline pale: politseisse ei viitsi sellise tühja asja pärast minna, aga kuidagi on vaja end välja elada.

Hea lugeja, kui leiad midagi, mille omanik on tuvastatav, siis vii leid politseisse! Ja kui keegi teeb sulle liiga, siis vii avaldus ka politseisse!