"Üks koht, mis on käest ära lastud, on siselinna kalmistu Nevski osa (Sidepataljonikülgne). Katkised aiad, rohtukasvanud ja mahajäetud hauad, ümberkukkunud puud, ühesõnaga täielik hoolimatus või hooldamatus. Sealt saaks ideid uue Stalkeri filmi jaoks kohe kindlasti. Siin-seal on isetekkeline prügimägi. Linn saab kindlasti palju ära teha. Rohi niita, teed korras hoida, puud ära koristada," kirjeldab Delfi lugeja.

Tallinna Kalmistute teenindusjuht Lauri Berg sõnas Delfile, et Nevski osas käib regulaarselt hauaplatside akteerimine ja nõudlus uute hauaplatside järgi on suur. Langenud puid ei ole ühtegi. "Mul on kahtlus, et jutt on hoopis Vana-Kaarli kalmistu esimesest kvartalist. Seal on esimese etapina maha võetud võsa, mis enne varjas ja praegu toimub projekteerimine ning maha jäetud hauaplatside inventeerimine. See osa saab uue arhitektuurilise lahenduse, kolumbaariumi näol. Viimased matused sellel alal on tehtud 1950ndate lõpus," selgitab Berg.

"Kui jutt on vanast raudtee tammist Kaitseväe kalmistu ja Siselinna kalmistu vahel, siis selles osas meil puudub pädevus kommenteerida, see maa ei ole kalmistu osa. Kaitseväe kalmistu ei ole samuti meie haldusalas, seda haldab Eesti Sõjamuuseum," ütles Tallinna Kalmistuste teenindusjuht Delfile.

Delfi fotograaf on pildistanud sisekalmistu osa, mis ongi Vana-Kaarli kalmistu esimene kvartal.