Et midagi tähtsat teha, selleks on vaja küsida rahva arvamust. Kas rahvale meeldib väikevaldade ühendamine, postkontorite postipunktideks tegemine ja kõik muu taoline, mis viib näiteks maalt teenindusasutused ära?

Kui maal olid postkontorid alles, siis sealt said pensionärid võtmas käia oma pensioniraha sularahas, aga postipunktist sularaha ei saa ning pangad oma sularahaautomaate maakohtadesse panna ei taha. See loob olukorra, kus maal elav inimene peab tahes või tahtmata sõitma linna, et seal oma asju toimetada. Tõsi, maksta saab ka kaardiga ja postiljon võib tuua ka pensioni koju, kui selle eest talle kaheksa euro piires teenustasu maksad. Leidub siiski ka neid inimesi, kes kaardiga maksa ei soovi ning postiljonile teenustasu ka maksta ei taha. Nende valik on linnasõitmine ja sularahaautomaadist raha väljavõtmine.

Väikevaldade liitmisest on räägitud juba ammu ning jutuks on olnud seegi, et kui järgmiseks aastaks pole vabatahtlikult liitumist toimunud, siis liidetakse sunniviisiliselt. Mida toob kaasa valdade liitmine? Sellest pole rahvale midagi räägitud ning julgen arvata sedagi, et kas liitasoovijad isegi täpselt teavad, mis peale valdade liitmist üldse saama hakkab? Üks asi on teooria ja teine asi on praktika. Ja milleks üldse on vaja valdasid liita? Kellele see kasulik üldse on ja miks?

Praegused võimulolijad on nagu hitlerid, et nemad ainult jagavad käske, keelde ning poovad ja lasevad. Kas selliselt toimides on veel kõrgeima võimukandjaks riigis rahvas?

Ehk oleks aeg valida Eesti Vabariigile selline valitsus, kes rahvast üle ei sõida ning rahva soovide ja tahtmistega arvestab ning nende nõu ja arvamust küsib ning kuulda võtab?

Presidendikandidaat Mailis Reps on öelnud kenasti, et kas hakkame nüüd ka rahvale sõna andma või midagi taolist? Mailis Reps võiks ollagi järgmine Eesti Vabariigi president, et valitsus hakkaks lõpuks ka rahva poole näoga olema.