Tihti aetakse sassi isegi sünteetiline ja looduslik kraam, kuigi tegelikkuses on nende kahe asja vahel üüratult suur erinevus. Legaliseerimise ja dekriminaliseerimise pooldajad räägivad ju loodusliku kanepi reglementeeritud ja kontrollitud müügist asutustes, kus ostjalt küsitakse dokumenti samamoodi nagu alkoholipoes. Praegu ei saa ostja isegi kindel olla, kas tegemist on loodusliku või sünteetilise ainega ning kas see on millegagi üle pritsitud või mitte. Rääkimata sellest, et diiler dokumenti ei küsi.

Näiteks Rakveres toimunud skandaali kajastasid mitmed meediakanalid nii, nagu tegu oleks olnud tavalise loodusliku kanepiga, kuigi tegelikult oli tegu sünteetilise "kanepiga" nimega Spice, mille levimise ainus põhjus on normaalse kanepi keelustamine!

Meenub ka Kanal 2 uudistesaate kanepiteemaline lõik koos küsitlusega. Lõigus näidati rahvale erinevaid narkojoobes inimesi, andes vaatajale mõista, et nad on kanepit tarvitanud. Igale inimesele, kes vähegi uimastitest midagi teab, oli aga päevselge, et ekraanikangelased on tarvitanud midagi palju, palju kangemat.

Arusaam, et kanep on hüppelauaks kangemate narkootikumide juurde on iganenud, ebaloogiline ja erinevate teaduslike uuringute tulemuste abil ümberlükatav. Ometi juurutatakse seda peavoolumeedias edasi. Lugematud inimesed, kes midagi kanepist kangemat ei tarvita, ei jõua tavaliselt avalikkuse ette, kuna nad on rahulikud tavainimesed, kelle väikestest "pahedest" ei pruugi kõik nende lähedasedki teadlikud olla.