Eriala valik on igaühe teha. Mõned erialad ongi paremini tasustatud. Naiste väiksem palk tuleneb ka sellest, et nad on leplikumad ja kohusetundlikumad. Tegelikult peaksid naised ise olema tööturul aktiivsemad ja nõudlikumad. Me elame nüüd sellises ajas, et ei pea olema teise alluvuses palgatööline.

Mul on palju naistuttavaid, kes on loonud oma ettevõtte. Alustavad väga väikesega ja aastate pärast on juba edu saavutanud. Naisettevõtjal on lihtsam ka pisiperet luua, kuna ei pea mõtlema sellele, kas pärast lapse sündi töökoht säilib.

Üks tuttav on näiteks kahe lapsega kodus ja töötab arvuti taga. Tegeleb erinevate tõlketöödega. Lisaks teeb väikeettevõtete raamatupidamist jne. Minu soovitus naistele on see, et leidke ja õppige midagi sellist, mida edaspidi saate teha ka iseseisvalt, et ei peaks kellegi alla miinimumpalgaga töötama.

Oma lastele olen alati öelnud, et õppige keeli nii palju kui suudate. Teiseks heal tasemel arvutioskus. Võimalusi on küllaga. Kahjuks paljud neiud lõpetavad kooli ja puudub igasugune erialaline oskus. Minnaksegi toidupoemüüjaks, ettekandjaks, pakkijaks, jne. Ka ehitusega seoses leidub tublisi naistöölisi. Tean väga head maalrit, kes on naine. Ta 30 aastat seda tööd teinud. Nüüd teeb seda vabakutselisena.