Grupp inimesi kes internetist loevad sõna otseses mõttes anonüümset jama ja on tekitanud omale tõsise vaimse häire, mida tõenäoliselt enam välja ei ravi.

Mariann Joonasest on ka südamest kahju. Kujutan ette, meeletu eeltöö. Googeldamine. Kümnete vandenõuteooria saitide lugemine. Tõotatud info leidmine ja trumpäss taskus saatesse minemine. Ja sellele tõmmati vesi peale kahe lausega. See oli tõeline häving. Kõik lootused "tõde" päevavalgele tuua purunesid kildudeks sekundite jooksul.

Samuti on kahju ka neist kahest lapsevanemast, kes usuvad siiralt vandenõuteooriaid. Kui sul on 4 last ja üks laps tuleb lasteaiast rotaviirusega koju ja imikule see nakkab, oled sunnitud viimasega haiglasse minema. Uskuge mind, süüdi ei ole vaktsiin. Mida rohkem on lapsi peres, seda rohkem on ka viirushaiguseid peres.

Ma palun kaaskodanikel olla äärmiselt allikakriitiline, kui vaatate mingit filmi või loete artiklit. Uurige, kas faktid peavad paika. Uurige allika tausta. Ärge lugege anonüümsetest allikatest. Eriti, kui olete ebausklik ja kõike tõepähe võtate. Teete oma vaimsele tervisele suure teene.

Aitäh neile arstidele, kes viitsivad selles debatis osaleda. See on võitlemine tuuleveskitega. On ju vanasõna: "üks loll võib rohkem küsida, kui kümme tarka vastata."

Mida arvad sina vaktsineerimisest? Kuidas põhjendad selle pooldamist või miks pole teie peres liikmed vaktsiinisüste saanud? Jaga oma mõtteid rahvahaal@delfi.ee või kommetnaariumis!