Šveitsi pank Credit Suisse toob oma terviseturu uuringus pealkirjaga "Sugar: Sweet with a Bitter Aftertaste" (eesti keeles "Suhkur: magus, aga kibeda järelmaitsega") välja, et tänapäeval tarbivad inimesed keskmiselt 17 teelusikatäit suhkrut päevas, mis tähendab, et 30 aastaga on suhkru tarbimine kasvanud 45 protsenti!

Suurimad suhkrutarbijad on ameeriklased, kes tarbivad päevas suisa 40 teelusikatäit. Järnevad Brasiilia, Argentiina, Mehhiko ja Austraalia, kus tarbitakse keskmiselt 35 kuni 38 teelusikatäit suhrkut päevas.

Kõige rohkem suhkrut saavad inimesed magusatest jookidest, näiteks limonaadist. Ainult üks purk harilikku limonaadi sisaldab juba 8 teelusikatäit suhkrut.

Praeguste arvutuste järgi kulub maailma tervishoiusüsteemil igal aastal 470 000 000 000 dollarit, et aidata neid, kes kannatavad suhkru liigtarbimisest tingitud tervisehädade käes.

Hiljuti teavitas suhkrust tingitud ohtudest ka Maailma Terviseorganisatsioon WHO, mis soovitab inimestel praegust suhkrutarbimist poole võrra vähendada. Kahjuks on WHO oma hoiatusega paarkümmend aastat hiljaks jäänud ning rasvumise ja diabeedi all kannatavaid inimesi tuleb iga päevaga juurde.