Läksin täna Viimsis bussipeatusesse, ca 17:18, et sõita kesklinna ja sealt edasi trammiga bussijaama, kust läheb päevas ainult üks buss minu maakohta, kus ma soovisin täna oma pere juures jaanipäeva pidada.

Olles teiste kaaskärsitutega oodanud juba 15 minutit, mõistsin, et midagi on bussigraafikus nihkes. Kõndisin teise peatusesse, mis on kohe järgnev lõpp-peatusele. Nägin, et ka seal on juba mõned pahura olemisega inimesed.

Ootasin ka seal kuskil 15 minutit kuni helistasin bussiaegade tablool olevale numbrile 1345. Kurtsin oma muret ja küsisin, kas ja millal buss 1A Viimsisse jõuda võiks. Sealt sain vastuse oma murele - nimelt polnud Tallinna Linnavalitsus Tallinna Transpordiametile teatanud, et toimunud lennushow ajaks suletakse liiklus (kui õigesti aru sain, siis lauluväljakust alates) nii, et bussid nr. 1A, 34A, 5 jms ei saanud sõita oma tavapärase graafiku järgi ning Transpordiamet ei saanud sellest teatada ka reisijatele.

Kõne ajal oli mu kõrval seisnud naisterahvas tellinud takso, kes mind sõbralikult kaasa kutsus, kui teada sai, et samuti kesklinna sõita soovin. Taksos sain teada, et too naisterahvas oli peatuses juba tund aega oodanud ja oli samuti üpris ärevil, sest tema pidi laevale jõudma. Taksoga Piritani jõudes, algas ummik, mis kestis Metodistide kirikuni. Lauluväljaku juurde jõudes nägime ka kaua oodatud bussi 1A, mis lõpuks suunaga Viimsi poole kiirendas.

Kokkuvõttes jäin mina oma bussist maha ning internetist varem ostetud bussipiletid läksid raisku. Samuti ei saa ma jaaniõhtut oma perega veeta. Loodan, et sama saatus ei olnud mulle taksot jaganud naisterahvaga.