Meil on juba toimiv paberivaba ARK ja liikluskindlustuse saab ka teha arvuti tagant lahkumata. Kogu segaduse saab lahendada ilma suurema kisa ja kärata.

Kõik, kes soovivad oma sõidukit pikema aja vältel garaažis pidada ja seda ei kasuta, esitavad avalduse mingiks kindlaks kuupäevaks ning tasuvad registrihaldamistasu (näiteks viis eurot aastas).

Need, kes sõidukeid kasutavad, maksavad kütuseaktsiisi kujul riigituludesse piisavalt palju, et registrihaldamistasu kompenseerida.

Kes avaldust ei esita ning kelle sõiduk on ajutiselt registrist kustutatud, nende sõidukid kustutatakse registrist täielikult ning uuesti arvele võtmiseks tuleb läbida kogu ametlik protseduur, alates registreerimisele eelnevast tehnokontrollist.

Samuti kustutatakse registrist sõidukid, mille registritasu on maksmata näiteks kolm aastat. Sellega saab automaatselt lahti igasugustest "surnud hingedest" ja seejuures minimaalse närvikuluga. Sõiduki arvelevõtmine jääb täielikult omaniku mureks ning igasugused automatiseerimisest tulenevad "kingitused" rahakoti sisule kaovad sootuks.

Ja nendele, kes tõstavad hädakisa, et "kuidas nii - aga ebaseaduslikud autolammutused?" Aga palun: meil on küllaldaselt ametnikke, kes niikuinii muud ei tee, kui kasvatavad polstrit istmikule - tehku nemad ka midagi oma palga välja teenimiseks ja käigu kontrollimas, kui mingi kahtlus on. Seadusepügalad looduse reostamise eest on meil juba piisavalt soolased, et need riigile kasu teenima panna.