Lapsed õpivad jäljendamise kaudu. Tavaliselt on ülekaalulistel vanematel ka ülekaalulised lapsed. Kuidas saakski laps olla normaalkaalus, kui ema ja isa kõrval alalõpmata pugivad? Laps arvab, et selline teguviis on normaalne ja ka tema hakkab samamoodi käituma. Hilisemas elus on väga keeruline oma toitumisharjumusi muuta ja vanemad teevad sellega oma lapsele karuteeme. Nad võiksid vähemalt lapse juuresolekul oma isu ohjeldada ning näidata seeläbi oma lapsele eeskuju.

Vanemad ei tee loomulikult oma lastele üksnes kurja. Näiteks on intelligentsetel ja tarkadel vanematel tihtipeale ka targad ja tublid lapsed. Ema ja isa räägivad oma lastega ja vanemate mõttemaailm saab osaks ka lastele.

Paljud lapsevanemad, eriti emad, tahavad enda täitumata unistusi viia ellu oma lapse peal. Näiteks minu ema ja vend on selle ehe näide. Mu ema on alati tahtnud saada muusikuks, aga elu on ta viinud teisele teele. Nüüd on ta siis proovinud kõiki oma lapsi suunata muusika juurde. Tema tegevus läks õnneks ainult tema noorima poja peal.

Ema viis mu venna muusikakooli ja maksab ka eraõpetajatele suuri summasid. See poleks muidu väga halb, aga selle all kannatavad teised kaks last. Mu isa ja eriti ema ei teeni palju raha ning kuu lõpus peame tavaliselt odavaid makarone sööma, aga mu ema jaoks on peamine, et pesamuna saaks muusikalise hariduse. Ta maksab venna erinevate laagrite eest tohutuid summasid ja kui mina tahan kuhugi huviringi või laagrisse minna, siis sinna saamine on väga keeruline. Mind ei huvita muusika, aga muude asjade jaoks tal raha ei jagu.