Mõnda aega tagasi oli mehele helistatud ja pakutud varianti, et tullakse ja tehakse teste ja analüüse ja näidatakse uut toodet. Tegemist oli ilmselt mingi õhupuhastiga.

Muidugi torisesin mehe kallal, et ta reede õhtuks mingi sellise asja oli kokku leppinud. Parema meelega oleks peale tööd kõhu täis söönud ja mõnd head filmi vaadanud. Aga mis teha, leppisin sellega. Kell muudkui tiksus, aga vaikus.

Tüübid olid lubanud enne tulekut ka helistada, et kindlad olla, et nad ikka sisse saavad. Ei mingit kõnet. No ehk helistavad siis, kui aia taga, oli mõte. Lõpuks oli juba pool tundi kokkulepitud ajast üle ja ei midagi. Sai siis käega löödud ja omi asju edasi askeldatud.

Telefoni vaadates ilmnes, et seitse minutit pärast kokkulepitud kohtumist oli siiski saadetud sõnum ja vabandatud, et miskitel segastel asjaoludel jääb ära. No tere talv - sõnumiga siis teavitatakse? Ole mees ja helista, nagu viisakas on. Muidugi oli rõõm, et asi ära jäi, aga samas tekitas ka viha. Kurat, ikkagi raiskasin oma aega neid oodates!

Oli küll lubadus ka kaasas, et varsti helistavad ja lepivad uue aja kokku, aga õnneks on nad küllaltki mõistlikud ja pole seda kõnet teinud. Ma küll väga kahtlen, et selliseid meetodeid kasutades see äri neil õitseb.

Igasugused telefonimüüjad on juba kõriauguni ära tüüdanud. Tavaliselt kohe alguses ütlen, et ma pole millegi ostmisest huvitatud, ja nad saavad aru ja kõik. Mõni aga hakkab kangekaelselt edasi seletama - vot see ka ikka natuke ärritab. Kui ma midagi tahan, küll siis leian koha, kust seda tellida - ei ole ju vaja muudkui helistada.

Samas üks päev pakuti ajakirja. Kuna oli just tellimus läbi saanud ja plaan seda pikendada, siis mõtlesin, et miks ka mitte. Paraku tol momendil polnud aega rääkida ja küsiti, millal nad võivad tagasi helistada. Ütlesin, et kahe tunni pärast oleks väga hea, siis saaks tellimuse mugavalt ära teha. Seda kõnet ma ootan ka siiani. Ajakiri sai siiski neti teel tellitud.

Ma saan aru, et paljud võib-olla teevad seda laadi müügitööd seetõttu, et mingigi töö oleks. Pahatihti ilmselt saadakse sõimatagi. Minu mõistes töö on töö, ja kui sa oled selle valinud, siis tee seda korralikult. Sellised juhtumid ei heida ettevõtetele küll head varju.