On selge, et iga naine ootab ilusaid sõnu ja sageli on naisel isegi raske süttida, kui ta ei kuule oma kõrvus hellitavaid paitusi. Kuid paraku näitab elu, et jutu põhjal ei saa alati järeldusi teha. Seega on oluline mõista, et meest hinnates ei ole tema sõnadele toetumine just kõige targem mõte. Seega tekib küsimus: millele siis toetuda saab?

Teod

Muidugi loodab iga naine, et mees teeb tegusid tema heaks: kallid kingitused, restoranikülastused, soojad kallistused peaksid olema piisav, et anda aimu mehe armastusest. Jaa, võib-olla. Kuid stop-stop-stop, kui kainelt järele mõelda, siis lilleõie ja kingituse suudab osta iga mees ka naisele, kellelt ootab vaid seksi. Mehed jätavad lõbuasutustesse arvutuid summasid lihtsalt selleks, et veeta võõra naisega intiimselt aega mõni tund. Seega on selge, et iga kingitus ei pruugi sugugi nii siiras olla.

Midagi see muidugi näitab. Igal juhul on kingitus märk sellest, et mees vähemalt pingutab ja see on hea.  Kuid mistahes teod – torude parandamine, autoga sõidutamine, väljategemised – ei ole veel piisav tõend selle kohta, et mehe tunded on siirad. Ainult sellele kindlasti lootma jääda ei saa.

Kas ta kuulab sind?

Kui mehel on huvi naise vastu, siis ta on tähelepanelik kõige suhtes, mida naine teeb ja ütleb. Kui ta on armunud, ei lähe ka pisemad detailid tal kõrvust mööda ja ta suudab teinekord üllatada sellega, et talle on naise räägitu meelde jäänud. Siiski-siiski: armumine ei pruugi veel tähendada, et tunded on sügavad ja hoolimine tõeline. Armumine on armumine.  

Sellegipoolest on väga armas, kui mees valmistab sulle õhtusöögiks just sinu lemmiktoitu või kingib sulle sinu lemmikvärvi lille. See tähendab kindlasti, et oled tema jaoks olulisem kui suurem osa inimesi ja arvatavasti ei ole sa tema jaoks järjekordne mängukann. Arvatavasti.

Kes ta on?

Kui mees tahab naisele muljet avaldada, võib ta lausa tundmatuseni muutuda. On hirmutavaid lugusid sellest, kuidas imetore mees muutub monstrumiks niipea, kui on naise kätte saanud. Tõelisest hurmurist ja romantilisest kangelasest võib saada vägivaldne ja võimukas kaaslane. On mehi, kes suudavad oma käitumisega naise täielikult pimestada, nii et naine ei ole võimeline ilusate sõnade ja tegude kõrval nägema reetlikke märke, mis annaks aimu, kellega on päriselt tegemist.

Kui sa aga ei tea, kellega sa suhtled, muutub küsimus, kas ta sinust hoolib, täiesti mõttetuks. Kui ta ei ole tema ise, ei ole ka tema tunded siirad, kõik on ainult näitemäng. Et olla mehes kindel, selleks on naisel oluline indikaator, mida kasutada ja mis on peaaegu lollikindel.

Teised inimesed

Kui mees suudab ära petta naise ja heal juhul ka tema sõbranna või ema, siis kõiki inimesi ometigi mitte. Üldiselt piirduvad aga mehed vaid naise võlumisega, kuna on selge, et armunud inimene niikuinii kedagi teist ei kuula. Sellist viga aga ei tohiks armunu kunagi teha.

Kui keegi lähedastest inimestest avaldab mehe suhtes kasvõi väiksemaid kahtlusi, on see ohumärk. Kui inimene väga igatseb armastust ja lähedust, on ta valmis kasvõi mõlemad silmad kinni pigistama selle nimel, et sellest nii ideaalsena tunduvad armastusest mitte loobuda. Lähedastel aga pole selleks vajadust, nemad näevad olukorda kaine pilguga, isegi kui ka nemad soovivad su ellu armastust.

Seega on väga oluline nõuanne, mida õnnelikku suhet luues silmas pidada: „Kuula alati oma lähedasi!“ Võimalik, et nad eksivad (kuigi sageli ei eksi sugugi), kuid kiiret ei ole ju kuhugi. Aja jooksul läheb kõik ise paika. Kui lähedased jagavad hoiatusi, tuleks suhe ootele panna: kui lähedaste suhtumine muutub, siis nad eksisid. Kui aga ei muutu, siis võimalik, et naise enda silmad avanevad.  Lähedasi inimesi tasub usaldada ka juhul, kui ise oled eriarvamusel. Väide, et nemad ju mehega ei ela, on petlik. Tegelikult puutuvad suhet luues kõik kokku kõigiga. Või soovid sa tõesti olla ülejäänud elu oma perekonnast ja lähedastest lahus? Ja milline mees seda sulle teeks?

Kui mees ei suuda hästi läbi saada naise sõbrannade ja perekonnaga, siis ei ole tal ilmselt kuigi tõsiseid plaane või ei hooli ta naisest tõeliselt. Vastasel juhul ei riskiks ta suhteid rikkudes tema armastusega.

Oluline on ka tähele panna seda, kuidas suhtleb mees oma sõprade ja perekonnaga ning kuidas ta käitub võõraste inimestega. Tõeliselt hooliv inimene ei ole kellegi vastu jäme, eriti, kui ta on armunud. Tõelised tunded muudavad inimest paremaks ja armulisemaks isegi vaenlaste suhtes.

Kui naise austaja suudab kohelda tõeliselt julmalt kedagi võõrast, on ka tema hoolimine naise vastu kõle ja tühi. Tõelisi tundeid ei saa tulla südamest, mis kumedalt kõmiseb. Kõige kurvem on aga see, et suhte arenedes saab naine mehe varjupooli tunda oma nahal kõige teravamalt, kuigi suhte algperioodil võivad need temale peidetuks jääda.

Seega on oluline jälgida meest teiste inimeste seltskonnas ja ka siis, kui ta naise juuresolekut nii selgelt ei taju. Tasub tähele panna tema tegusid ja sõnu nii enda kui teiste inimeste suhtes ja võtta arvesse teiste inimeste nõuandeid.

Kui mees naisest hoolib, siis see jääb silma ka teistele, seda on kõrvalt näha. Kui ainult naisele tundub, et mees hoolib, on seegi ohumärk.

Kindlas suhtes olles on lood muidugi keerulisemad, inimesed on ausamad ja kõik on selgem. Kui suhtes olles mees ei hooli, on seda teravalt tunda ja võimalusel oleks parem ilmselt jalga lasta.