Teenindavas sektoris töötavatel inimestel on ülimalt suur oht haigestuda piisknakkuse teel levivatesse viirustesse. Seda imelikum on ülemuse suhtumine, kus ta süüdistab alluvat liigselt haige olemises. Kui ikka päev läbi suhelda tõbiste klientidega ning puudutada nendega samu esemeid, on haigestumine kiire tulema.

Minu ülemus soovitas mul hakata D-vitamiini tilku tarbima, kuna olen tema hinnangul liiga tihti haige. Iga saalis tehtud köhatuse peale uuris ta kibekiirelt, et ega ma ometi uuesti haigeks jää. Selgitasin talle, kuidas kaupluse kuiv konditsioneeritud õhk ajab samuti vahel normaalse inimese hingamisteed köhatama.

Talve lõpuks on ühe keskmise eestlase organism ikka väga kurnatud. Meie pere on novembri lõpust saadik nädalaste vahedega kergemas külmetuses olnud. Isegi mu enda hea nipp soojade jalgade hoidmisel ei ole tihedat haigestumist suutnud lõplikult ära hoida. Usun, et kui jalanõude pealt ka veel koonerdama hakkaksime, siis ei oleks ka seda nädalast terve olemise pausi haiguste vahel.