Hiljuti oli artikkel, et kuidas eestlasi Soomes diskrimineeritakse ja kommentaarides kirjeldati, et soomlased on iga vene aktsendiga soome keelt rääkiva inimese suhtes väga viisakad ja toredad, aga eestlaste suhtes mitte.

Pani huvitama, et kas see on tõesti nii rahvuse pärast või seepärast, et Eesti alamklass sõidabki Soome varastama, kaklema, kohalike naistega seksima. Olen ülikooli ajal Soomes suvetöödel käinud ja ausalt öeldes, sellist kontingenti, nagu eestlased seal, pole ma ka oma üsna kehvas joodiku- ja narkoprobleemidega keskkoolis näinud. Oli muidugi ka toredaid, aga umbes pool olid tüübid, kes jõid end iga päev pärast maasikate-vaarikate korjamist Eestist ostetud õlle ja lauaviinaga täis ning hakkasid suvalistele naistele ligi ajama. Selliseid tüüpe oli ka Lätist ja Leedust, aga vähem. Suurem osa naisi vältis neist ning liiguti kambaga mööda. Nad muidugi varastasid ka, näiteks söök oli tasuta, läksid ise kööki ja panid karpi kaasa, kui ülemus jaanipäeva või muidu nädalavahetusel alkoholi ostis (vahendaja oli Eestist ja tõi alko sinna kaasa), joodi võimalikult palju, aga peideti ka täis pudelid põue ja hiiliti välja. Ühes teises kohas varastati naiste bikiine, mobiiltelefon ja arvuti laadija. Pidevalt irvitati ühe vene tüdruku suurte tisside üle ja räägiti, et kuidas nad neid saunas imeks ja ütleks, et tere tulemast Euroopa Liitu. Kohalikus linnas oli karneval ja siis löödi soome naistele külge, kuigi need olid seal peikadega ja sõimati litsiks. Ühesõnaga, Soome saavad tööle need, kes Eestis sageli tööd ei leiaks, eriti just hooajatöödele. Arusaadav, et juhutöölistest eestlased on seal üsna negatiivset kuulsust kogunud.

Huvitav, et kas intelligentsete ametite puhul või näiteks Helsingis esineb ka negatiivseid stereotüüpe eestlaste kohta? Või on see tõesti nii ainult 7 lapsega sotsiaaltoetuste peal elava üksikema ja käperdajast ja vargast meestööliste suhtes?