Mida teadlikumaks ma toitumisalaselt sain, seda enam mõistsin, kui kahjulikud on tegelikult magusad joogid, eesotsas limonaadid. Tänapäeval paljud vanemad just neid "ohutuid jooke" oma lastele propageerivad.

Tegelikkus on aga midagi muud. Vaadates statistikat Saudi Araabia ja Kuveidi kohta, paljastub sealt kurb tõsiasi, miks seal nii palju inimesi diabeeti põevad. Asi on nimelt selles, et nendes riikides on alkoholi joomine, sealhulgas ka lahja alkoholi nagu õlu joomine keelatud ja seetõttu kustutavad inimesed oma janu erinevate limonaadidega, millest esikohal on Coca-Cola.

Mul on kaks sõpra. Üks on selline õllenina, libistab igal vabal hetkel pudelikese või kaks, teine armastab juua limonaade ja erinevaid energiajooke. Kui neid kahte võrrelda, siis terviseprobleemide käes vaevleb see, kes tarbib ohtralt limonaade ja teisi magusaid jooke – tal lagunevad hambad, kaaluga on probleeme ning füüsiline vorm on kehv.

See, kes õlle joob, pole küll mingi olümpiasportlase vormiga, kuid hambad on tal terved ning tal pole kaaluga nii suuri probleeme nagu limonaadijoojal.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel sisaldab üks 0,33l purk Coca-Colat 8 teelusikat suhkrut, mis on inimese päevane vajadus. Samas, kui paljud neid norme jälgivad? Tänapäeval toimub suhkru liigtarbimine ja paljud toidud on sellega lausa üle valatud. Tegelikult ei vaja meie keha üldsegi lisatud suhkrut (nn lauasuhkrut) ning võib öelda ka seda, et suhkur on meie kehale mürk.

Mis puutub aga sellesse, kas valida laualt õlu või suhkur, siis kipun arvama, et käsi tõuseb pigem õlle poole.