Kilekottide keelamine on väga lihtsustatud samm. Paljud tooted (toidukaup!) pole niimoodi pakendatud, et saaksin need lihtsalt üksteise otsa ostukotti laduda. Mul on alati oma ostukott kaasas, aga kui midagi kotis lekib, siis on rikutud teised kaubad ja pean ka kotti pesema. Kas see on keskkonnasõbralik? Taaskasutan väikeseid kilekotte ja olen kindel, et hoolin keskkonnast palju rohkem kui mitmed kilekotivihkajad.

Asi pole kilekottides, vaid selles, kuidas me neid kasutame. Paljude jaoks pole mingi teema iga kord poest uus kilekott osta ja nad tarbivad kilekotte samamoodi edasi. Suhtumises on asi, võimes laiemalt mõelda.

Keskkonnateemadel võtavad sageli sõna need, kes elavad väga luksuslikku elu. Luksuslik elu tähendab igal juhul rohkem tarbimist ja rohkem keskkonnareostust.

Paljud keskkonnasõbralikud algatused mõtlevad kummalisel kombel just autojuhi vaatenurgast. Näiteks papist kohvitopsid. Autoga inimesel on autos koht, kuhu oma termostops pärast joomist panna, kuhu paneb selle aga jalamees? Veel üks asi, mida kaasas tassida ja enamikust neist lekib ju peale joomist midagi välja, kui see külili läheb. Kas jalakäija on keskkonnavaenulik?

Ja miks kohvitops? Keelaks ära kiirtoidu pakendid! Ei pea ju liikudes sööma ka! Saad burgeri ja friikad pakendita peo peale!

Samal ajal laristame ja lagastame igas muus mõttes, aga süda on puhas - ei kilekottidele, ei kohvitopsidele! Elu läheb samamoodi edasi.