Valimisloosungid plakatitel on lihtsalt juhmistavalt rumalad! Võtame või reformarite tobedalt noortepärane olla püüdev "Poliitik Valimislubadus Perekonnanimi" - Nende tekstide koostajad ilmselt pole veel elu sees midagi kuulnud asjast nimega sarkasm ega taibanud, et selline nimekuju on pigem irooniline vihje nimekandja täitmata lubadustele, läbikukkumistele ja fopaadele. Ma tahaks valijana siiski näha, et inimene mõtleb oma lubadusi tõsiselt ja et tal on nende elluviimiseks ka lahenduskäigud olemas! Nõmedad "vaimukused" ei pane mind poliitikut usaldama.

Või IRL-i esipardi sugestiivse silmapaariga pilt, mis postidel kaua ilma nime ja ainsagi kommentaarita rippus. Ma vaatan, et kellegi nägu, mhmh, ahah... nojah? Kena mees muidu, aga mida ta seal tahab? Mingi mustkunstnik tuleb linna või? Mitu nädalat hiljem alles vihjati sellele, et tegemist on poliitikuga. Kuulge, jätke naljad - seda trikki alles ju kasutati, kui mingi poekett inimesi p***i saatis... mis poekett see oligi? Vaat, magedate naljade autorid lihtsalt ei jää meelde, tehke või tina. Aus mees paneks oma pildi ikkagi koos nimega vähemalt üles.

Sotsiaaldemokraadid, kes on muidu mulle sümpatiseerinud, said nüüd ka toreda pauguga hakkama - nende plakatil ühel tänavanurgal ilutses loosung "Täna Tallinn, homme Toompea". Appi. Kui ma lähen kohalike omavalitsuste valimisele, siis ma tahan valida inimest, kellele minu piirkonnas toimuv ka korda läheb, mitte mini-Napoleoni, kes näeb omavalitsust üksnes hüppelauana Riigikogusse. Kes oli see kopiraiter, kes midagi nii jõhkrat üllitas?

Noh ja Keskerakond tuleb juba mitmendat korda järjest välja hüüumärkidega lühilausetega, õigemini ühesõnalisusega. Kusjuures turunduslikus mõttes see polegi nii halb - loosunglikkus on juba ammu saanud keski mitteametlikuks kaubamärgiks - aga selle erakonna, mis oma valijaid tähelepanuhäirega juhmarditeks peab, fännide hulka pole mina kunagi kuulunud.

Eesti poliitikud on meeleheitel? Eesti poliitikud teevad igasuguseid imetrikke, kukerpalle, köielkõndi, varsti teevad veel trikoovooru ka, sest mitte keegi ei usu enam endasse nii palju, et lihtsa ja ausa platvormiesitlusega välja tulla. Sellisega, mis oleks lugemisoskusega inimesele ka vastuvõetav. Valimistest on nüüd juba täiesti avalikult saanud sõge spektaakel, poliitiline klounaad, nõmeduste paraad, kasutatakse kõiki räpaseid ja kulunud turundustrikke valimatult järjest.

Nüüd olen ma tõesti meeleheitel - keda valida? Keda ometi? Kes ei ole veel ennast alasti koorinud, triibuliseks värvinud ja mööda tänavaid kiredes kukerpalle lasknud?