Iga nädal on tal mingi häda, kas kaotas rahakoti ja tal pole kojusõiduks bussiraha või jäävad tal mõned eurod puudu toidukorvist. Antud härrasmees on tegutsenud sedavõrd pikalt, et tema ise enam ei mäleta, kelle käest ta seda raha juba küsinud on. 30.06 tuli antud härra juba neljandat korda (esimest korda oli aastavahetuse paiku Tallinna Bussijaamas) minu käest raha küsima.

Kui halb karma ikka ühel inimesel võib olla, et ta iga nädal oma rahakoti ära kaotab ja bussiga koju sõita ei saa? Kusjuures tegemist pole odavat sorti bussisõiduga, näiteks kahe-eurone pilet Laulasmaale, vaid ikka kõige kallim 15-eurone pilet kuhugi Lõuna-Eestisse. Inimesed, olge valvsad!

Kesklinna politseijaoskonna ennetus-ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko sõnul pole kerjamine iseenesest keelatud ning ka küsijale raha andmine on inimese vaba valik ja kohustust selleks ei ole. Politsei soovitab sellistest inimestest võimalusel eemale hoida ja kindlasti mitte jääda nendega rääkima. Kui ligi tulnud inimese käitumine häirib, tuleks helistada hädaabinumbril 112 ning siis saab segaja väärteo korras vastutusele võtta avaliku korra rikkumise eest.

Kui aga politsei kutsuda, siis peab avaldaja olema ka valmis toimunu kohta tunnistusi andma, et häiriv tegevus saaks tõendatud. Tõendite puudumisel ei saa politsei inimest vastutusele võtta ning on sunnitud ta peale kontrollimist minema laskma.