Või millega seletada seda, et mida aeg edasi, seda hullemad higihaisupilved ühistranspordis ja muidu avalikes kohtades heljuvad? Juba hommikul vara lööb läpatanud higihaisu näkku, eriti veel, kui satud täis bussis mõne kõrgel käepideme küljes rippuva isiku kaenlaaugu kõrvale.

Inimesed üritavad kuidagi ots-otsaga kokku tulla ja hoiavad kokku nii kuis saavad, seda ka elektri, vee ja pesupulbri (mis on küll kõige väiksem kulu) arvelt. Ei raatsita enam pesta ei ennast ega riideid. No tõsiselt, selline vana higi hais ei tule ühe päevaga, ammugi paari tunniga inimestele külge! Päris tihti kohtab ka neid, kelle meelest lõhnaõlipilv on higihaisu peitmiseks parim vahend - mõnikord jääb mulje, et Marie Antoinette'i aeg on tagasi.

Ma ei tea, inimesed, võtke ikka vaevaks ja peske ennast vahel, eriti oma riideid - ja kui te ei raatsi üleni pesta, siis peske vähemalt pluuside kaenlaaluseid ja kraesid iga päev. See on vana nõuka-aegne nipp, pärit perioodist, mil naised küll käisid täiskohaga tööl, pesumasinaid polnud aga kaugeltki igas peres. Ihu pesemisest on vähe kasu, kui hilp seljas kannab kolme päeva higi ja selles kasvanud baktereid. Mustus ei kaunista küll kedagi.