Saates oli juttu sellest, et paljud Eesti Kalevipojad lähevad Soome sellepärast, et seal saab suuremat palka ja pikas persvektiivis ka majanduslikult jalad alla.

Kuid sinna tööle minekul on ka suured riskid, sest võib palgast ilma jääda. Paljud eestlased lähevad selle õnge, et nad otsivad endale töökohta Soome vahendajate kaudu ja siis vahendaja ei tee lepingut ja pärast ei maksa palka.

Ka seal saates oli üks vene keelt rääkiv Eesti ehitaja petta saanud ja ei olnud oma töö eest raha saanud. Ka saate peategelane oli rahast ilma jäänud töötades Norras ja Soomes. Ta ütles, et tegi hiljuti oma firma ja võttis sinna eestlased tööle ja nüüd on tal rahaasjad korras.

Mees rääkis, et paljud eestlased ei ole palka saanud, kui nad on Soomes töötanud mustalt ja paljud on vabast ajast pudeleid korjanud, et kuidagi ennast ülal pidada palgapäevani. Palgapäeva on edasi lükatud või see sootuks ära jäetud.

Paljud eestlased lähevad ka ahvatluse küüsi, sest vahendajad on suuremad tööpakkujad Soome ehitusturul ja töötu ehitaja Eestist läheb paraku selle õnge. Ja paljudel kohtadel tuleb peale palga kättesaamist maksta ka vahendustasu.

Eestis on paraku tööd vähe ja Soome tööotsad on ahvatlevad ja vahendajad lubavad palju. Puudused tulevad välja alles pärast tööle asumist. Eestis aga võibki tööd ootama jääda. Nii haarataksegi viimasest õlekõrrest, minnakse läbi vahendaja Soome ja loodetakse seal tutvusi leida, et otse tööandja kaudu tööle saada.