Jah, kindlasti on arstil ja arstil vahe. Tipparstidel on elu hästi kindlustatud ja seda täiesti põhjendatult. Haiglad üritvavad neid üksteiselt üle osta. Hea arst, kes suhtub oma töösse tõsiselt, "tänavale möllama" ei lähe. Ja ega keskpärase või alla keskmise arsti juurde väga ei kipugi. Ütleks siis küüniliselt, et las nad siis streigivad pealegi.

Mis puudutab pereasrste, siis ka neid ja nende elusstiili on kõrvalt palju nähtud. Ütleks, et see pole paha. Saavad lubada omale häid elutingimusi, uhkeid autosid, puhkuseid kaugetele maadele. Ja kindlasti ei raba nad hommikust õhtuni.

Ja lõpetuseks kõige olulisem. Kas tõesti meie intelligentsed arstid aru ei saa, et kui riik on vaene, siis ta ongi vaene. Ja midagi ei ole teha. Siis lihtsalt ongi kõikide (olenemata elukutsest) inimeste sissetulekud väiksemad. Me ei saa ju ennast võrrelda teiste ehk rikkamate riikide (Soome jne) sissetulekutega. Kõikides sektorites on Eesti palgad väiksemad kui rikkamates riikides. Ja see käib ka pensionide kohta.

Tean väga palju häid arste Eestis ja nemad "tänavale möllama" ei lähe. Kas need, kes vastututustundetult streigivad, kas neid üldse saabki arstideks pidada, selle ameti kõige otsesemas tähenduses? Küsimus, mille nad võiksid streikimise ajal endale esitada ja peeglisse vaadata.

Hooldajad ja öed - hoopis teine teema. Nemad vääriksid hoopis paremat kohtlemist.

Aga kokkuvõttes vist suurt vahet pole, et need, kes arstiks nimetavad, streigivad. Ega ju numbrit nende juurde nagunii ei saa.