Lihtsama rahva käest küsides saaks ka palju lihtsamaid vastuseid küsimusele, milline on nende lemmik söögikoht. Isegi mitte restoran, vaid just söögikoht.

Ühes Eesti suurimas illegaalse kiirendusvõistluse nimelises auto (pere) foorumis on juba üle kolme aasta väldanud vastav "söögiteema", kus ka lihtinimesed (nimetagem neid ossideks, autopededeks, lowliferiteks vms) saavad käia söömas taskukohaste hindadega. Nendeks kohtadeks on burgeriputkad/kebabiputkad, sašlõkikohad jt. Vahel tundub, et sealt foorumis saab nende söögikohtade kohta vägagi konstruktiivset kriitikat ja ei ole kuulda vaid viisakusest kiitmist antud koha hea teeninduse ja toidukvaliteedi kohta, aga ka nurinat kehva koha ja toidu kohta. Räägitakse ausalt, mis tegelikult toimub.

On teada, et mitmedki Tallinnas ja mujal Eestis asuvate (kiir)toitlustuskohtade omanikud/juhatajad käivad mitmeid kordi nädalas eelmainitud teemat uurimas ja omi järeldusi tegemas - milline töötaja oli ebaviisakas, kelle tehtud toit polnud kvaliteetne ning milliste toodetega ei olda rahul või mida uut võiks pakkuda.

Jah, tänapäeva ühiskond on jõudnud sinnamaani, et potentsiaalsele ostjale tuleb olla lähedal, sinuga koos, kõikjal. Kui restoranihinnad oleksid madalamad, kiirel ajastul saaks toidu kiiremini, see täidaks ka kõhtu ja oleks valmistatud klientide eelistuste põhjal, võiks, ka meie väikses Eestis, restoranikultuur ehk paraneda, kuid praegu, mil paljud on vaid kuulnud uhkeid restoraninimesi, teadmata, kus need asuvadki või mida seal pakutakse, on see küsitlus kaheldava väärtusega.