Õnnelik elu ei tähenda ainult suurt pangakontot ning head välimust. Selleks, et olla õnnelik, on vaja muuta oma halbu harjumusi ning vabaneda illusioonidest, mis sind tagasi hoiavad.

"Teen tööd, mis mulle ei meeldi, aga seal on suur palk"

Töö moodustab väga suure osa sinu elust. Teha tööd lihtsalt raha pärast - see pole õnn. Iga päev töölt koju tulles ja end õnnetuna tundes saabub läbipõlemine mõne aastaga. Palk võib ju hea olla, aga lõppkokkuvõttes ei korva see stressi ja rahuolematust.

Ära peida end finantsprobleemide eest!

Kardad pangakontot vaadata, kuna arvad, et see valmistab pettumuse? Kardad e-kirju või postkasti vaadata, kuna seal võivad olla viiviseteated? Pole hullu, sa pole esimene ega tõenäoliselt ka viimane, kes nii käitub.

Ebameeldivaid asju üritatakse vältida ja nii ka finantsprobleemide puhul. Murede korral on aga halvim see, et kui nendele tähelepanu ei pöörata, võivad need kiiresti üle pea kasvada. Mida varem hakkad probleemiga tegelema, seda varem saad probleemi ka lahendatud.

Sa ei pea endale eluaset soetama sellepärast, et "täiskasvanud teevad nii"

Eluasemelaen võib kesta mitukümmend aastat. Selliseid otsuseid ei maksaks langetada lihtsalt sellepärast, et "teised teevad ju nii". Sa pead selleks valmis olema ning hindama oma võimalusi ratsionaalselt. Kindlasti ei peaks see olema hetkeemotsioon, kuna kohustus võetakse aastateks.

"Ma olen läbikukkuja, kuna saan teistest vähem palka"

Teen endale teene ja ära ürita kogu aeg teistega konkureerida. Pole oluline, kui hästi teistel läheb, vali enda tee ja liikumiskiirus ning ära mõõda kogu aeg oma kordaminekuid teistega võrreldes. Mida noorem oled, seda vähem peaksid sa muretsema oma palganumbri suuruse pärast. Kõik on veel ees ning edu ei juhtu üleöö.

"Ma peaksin saama lapsed praegu, kuna ma tahan"

Finantsblogija Len Penzo sõnul pole sinu finantstulevikku arvestades olemas midagi halvimat, kui saada laps ajal, mil sul endal puudub stabiilne rahaline seis. Näiteks Ameerika Ühendriikides maksab lapse üleskasvatamine 240 000 dollarit ja sinna hulka pole arvestatud isegi ülikooli õppemaksu.

Penzo sõnul ei kannata ainult sinu finantsseis, vaid ilma stabiilse rahalise seisuta muutub ülimalt raskeks äri alustamine ning uute karjäärialaste oskuste omandamine, mis aitaks tulevikus suuremat palka saada.