"Olen viimase kuu ajaga praktiliselt kogu Eesti läbi sõitnud ja väga erinevate inimestega kohtunud ja suhelnud. Viimased nurgad, kuhu seni jõudnud ei olnud, katab käimasolev bussituur, millel on kokku 31 peatust.

Sadade inimestega rääkimise üheks positiivseks tulemuseks on, et tekib selge pilt teemadest, mis rahvale nende Euroopa Parlamendi valimiste juures olulised on. Vaieldamatult on kõige enam küsimusi ja arvamusi Venemaa tegevuse osas - nii Eesti julgeoleku, Ukraina riigi saatuse, Euroopa Liidu tegevuse (või tegevusetuse), Kremli propaganda ja korruptiivse mõju kohta. Teisel kohal on erinevad elatustaseme ning majanduse edenemisega seotud asjad.

Üllatavalt on kolmas suurem küsimuste ja seisukohtade allikas meie Euroopa Parlamendi saadikute nähtavus ja tegevus. Absoluutselt igal kohtumisel on korduvaks küsimuseks, millega täpselt viie aasta eest valitud saadik või saadikud tegelenud on. Sellele lisandub tihti küsimus, mida üldse Eesti kuus saadikut 751 Euroopa Parlamendi liikme seas korda saata suudavad.

Paljud inimesed ootavad, et lisaks Brüsselis valdavalt välispoliitilisena näivate teemadega tegelemisele hoiaksid suure üle-eestilise mandaadiga rahvasaadikud püsivalt sidet valijatega ning osaleksid aktiivselt Eesti poliitikas. See on mõistetav, kuna ka Euroopa Parlamendi töönädal on üles ehitatud just viisil, mis lubab koduringkonnas (meie puhul Eestis) kohal olla ja valijate huve esindada.

Selgelt on vähe koduleheküljele või sotsiaalmeediasse oma tegude ja mõtete kohta juhuslike teadete ülespanemisest. Valijad peavad omama palju vahetumat kontakti oma saadikuga ja seda mitte ainult mõned kuud enne uusi valimisi.

Kõike seda arvestades pakun välja järgmise kolmepunktilise Lepingu Valijaga. Luban sellest ise kinni pidada ja kutsun ka teisi Euroopa Parlamendi kandidaate sellega ühinema.

1.      Euroopa Parlamenti valituks osutudes jätkan ma aktiivset osalemist Eesti poliitikas, kasutades selleks parlamendi antud vahendeid ning esindades valijate huve kõigi olulisemate poliitiliste otsuste ja valikute tegemisel.

2.      Korraldan igal aastal vähemalt kaks üle-eestilist avalike kohtumiste ja arutelude sarja, et anda valijatele aru oma tegevuse kohta ning kuulata valijate arvamusi ja ettepanekuid.

3.      Saadikuna avaldan ma regulaarselt laialdase levikuga ajakirjandusväljaannetes aruandeid valijatele ning oma tegevuskava koos seisukohtadega oluliste Eesti ja Euroopa Liidu poliitiliste valikute kohta."