Corriere dello Sport kirjutas, et Lippi peab õnne tänama, et Francesco Totti suutis mängus Austraaliaga peatreeneri vead lappida. Spordiväljaanne heitis Lippile ette, et ta otsustas Totti asemele panna algkoosseisu viletsas vormis Alessandro Del Piero.

“Peale 2-aastast tööd üritas Lippi kaheksandikfinaalis röövida meie MM-unistused. Õnneks aga näitas Totti taas väljakul, et suudab oma kriitikute suud lukku panna. Viimase veerandtunniga suutis ta väljakul teha rohkem kui mõni mees terve 90 minutiga,” kirjutas Corriere dello Sport.

Lisaks sai Lippi suure kriitika osaliseks selle eest, et otsustas kaheksandikfinaalis välja vahetada põhiründajad Luca Toni ja Alberto Gilardino, tuues väljakule Vincenzo Iaquinta ja kaitsja Andrea Barzagli.

Väljaande teatel oli Itaalia koondis selles kohtumises üldse väga õnnelik, sest pääses “kahtlase penaltiga” edasi. Kohtumise lisaminutitel kukkus Fabio Grosso kaitsemängija Lucas Neill`i otsa ja kohtunik määras penalti, mille Totti Austraalia väravasse saatis lõppseisuks 1:0.

Itaalia veerandfinaalvastane on Ukraina, kohtumine toimub sel reedel, 30. juunil.