"Infoühiskond on igapäevase elu osa ning selle eesmärk pole üksnes paberi viimine elektroonilisele kujule. Tehnoloogia mõtestatud kasutamine ja uute koostöömudelite otsimine avaliku, era- ja kolmanda sektori vahel aitab luua uusi ja innovatiivseid teenuseid," sõnas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske.  

Kursustel võetakse teemaks infoühiskonna areng Eestis ning võrdlus muu maailmaga, avalike teenuste kaasajastamine IT abil ning infoturve. Arutluse all on ka tehnoloogia mõju ühiskonnale üldisemalt.  

Teooria täiendamiseks praktikaga luuakse kohapeal väike näitlikustav e-teenus.  

„Tahame näidata, kuidas e-teenus sünnib ja mis on selleks vajalik. E-teenuste tegemine ei pea alati olema kallis, keeruline ja aeganõudev. Vahel on kasulikud ja geniaalsed asjad lihtsad ja kerged luua", kommenteerib Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse direktori asetäitja Kalle Arula.  

Kõrgematel infoühiskonna kursustel esinevad teiste seas IT-visionäär Linnar Viik, Tartu Ülikooli meediauuringute teadur Pille Pruulmann-Vengerfeldt, e- Riigi Akadeemia asutaja Ivar Tallo (e-Riigi Akadeemia) ning kommunikatsiooniekspert Raul Rebane.

Päeva juht on Hannes Astok. Kursused avab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske.  

Infoühiskonna kursuseid on kavas edaspidi läbi viia kord aastas. Kursus toimub Euroopa Liidu struktuurifondide programmi „Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" raames, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.