Lepikson (52) kaebas Eesti Ekspressi ja SL Õhtulehe kohtusse neis mullu 23. oktoobril avaldatud humoorika üleskutse pärast, mida Lepikson peab tema au ja väärikust solvavaks.

Lepiksonile ei meeldinud neis väljaannetes samal päeval ilmunud üleskutse vormis artikkel pealkirjaga “Ene Ergma, aitab jamast!”, milles soovitatakse inimestel nõuda riigikogulastele palgatõusu.

Üleskutses märgitakse, et “Miljonär Robert Lepiksoni naine sõidab rahva kulul Mercedes-Benz E 320-ga” ja “Miljonär Robert Lepikson ei jõua oma raha eest naisele autot osta”.

Lepikson kinnitas kohtule, et mõlemad ajalehtede väited on valed ning need vajavad nendes väljaannetes ümberlükkamist. “Hetkel on minu pere käsutuses neli autot ja kui vaja toon neid rallitiimist juurde,” lisas Lepikson.

Kohus kuulas neljapäevasel istungil tunnistajana üle Lepiksoni assistendina töötava Liina Jentsi (21), kes oli väidetavalt ärimehe kõrval, kui see andis telefoniintervjuud Eesti Päevalehe ajakirjanikule Mirkko Ojakivile (23).

Jentsi väitel ei rääkinud Lepikson ajakirjanikule sõnagi oma abikaasast või temapoolsest auto kasutamisest.

Tunnistajana ülekuulatud ajakirjanik Mirkko Ojakivi kinnitas, et Lepikson ütles talle ise, et Mercedes-Benz E 320 kasutab ärimehe abikaasa.

Eesti Päevalehe ajakirjanik Ojakivi oli kutsutud kohtusse tunnistajaks, kuna Eesti Ekspress ja SL Õhtuleht tuginesid oma üleskutses Eesti Päevalehes eelmise aasta 11. oktoobril ilmunud Ojakivi artiklile riigikogu liikmete kuluhüvitiste kohta.

“Püüdsin noorele ajakirjanikule seda kuluhüvitiste teemat lahti seletada, kuid nagu näha, ei ole ta millestki aru saanud,” nentis Lepikson.

Lepikson rääkis kohtule, et see aeg, mil ta lasi sõiduauto Mercedes-Benz E 320 liisingu hüvitada riigikogul, sõitis ta selle autoga ise, mitte tema abikaasa.

“Kui ma liisisin Mercedes-Benz E 320, oli see minu isiklik asi, kellele ma seda kasutada andsin, seni kuni ma küsisin liisingu kompenseerimist riigikogult,” märkis Lepikson.

Ühtlasi kinnitas Lepikson kohtule, et pole kunagi ühegi ajakirjanikuga rääkinud mingist oma naise autost.

Praeguseks on palju tüli tekitanud Mercedes-Benz E 320 autoesindusele tagasimüüdud, kuna Lepiksoni väitel oli autol vigane elektrisüsteem.

Lepiksoni esindaja vandeadvokaat Anu Uritam palus kohtul mõista Eesti Ekspressilt ja SL Õhtulehelt Lepiksoni hagi rahuldamisel välja kohtukulud summas 33.865 krooni ja 18 senti.

Eesti Ekspressi ja SL Õhtulehe esindaja Eesti Ekspress Grupist Ülar Maapalu ei palunud Lepiksonilt kohtukulude väljamõistmist.

Kohus langetab Lepiksoni hagis Eesti Ekspressi ja SL Õhtulehe vastu otsuse 9. juulil.