Selliste sõnadega algab kaks nädalat tagasi riigikogu kantseleisse laekunud kiri Leonid Gorelikult. Juba sissejuhatus on tavatu, kuid veel üllatavam on Iisraelis elava härra pretensiooni sisu: viie aasta eest Tallinnas toimunud lennuõnnetus oli Goreliku arust tema noorema venna ettekavatsetud mõrv!

Jutt on ühest tuntumast Eesti lennuõnnetusest. 10. veebruaril 2003 kell 19.42 startis firma Enimex AN-28 Tallinna lennuväljalt postilennule Helsingisse. Pardal viibis kolmeliikmeline meeskond: kapten Aleksander Verbenko, teine piloot Vladimir Gorelik ja mehaanik Sergei Rokovski.

Pealtnägijate sõnul kaldus masin kohe pärast õhku tõusmist paremale ja langes rajast 300 meetri kaugusele metsa. Surma said kapten Verbenko ja teine piloot Gorelik.

Öeldakse, et välk kaks korda samasse kohta ei löö. Kuid Goreliku puhul näib, et vikatimehel oli oma kindel plaan. Nimelt pääses sama piloot 2001. aastal kaks inimelu nõudnud ja neljale inimesele vigastusi põhjustanud Kärdla lennukatastroofist ainult tänu sellele, et viimasel hetkel muudeti töögraafikut. Kolm nädalat enne 40. sünnipäeva sai saatus Goreliku siiski kätte.