“Kooliteatrite liikumine on sisseastujate taseme väga kõrgele viinud ja üldpilti kõvasti mõjutanud, tugevad kooliteatrid on juba mitmel aastal olnud ka Saaremaal ja Pärnus Aare Laanemetsa ajal, kuid tema lahkumine annab sealkandis valusalt tunda,” rääkis Priit Pedajas. “Kooliteatrid on ärgitanud noori ise endaga tegelema ja seda oli näha vastuvõtukatsetel, kuhu tuldi väga hästi ettevalmistunult.”

Lavakunstikooli juhataja Ingo Normet kinnitas samuti ETAle, et sisseastujate tase oli erakordselt kõrge ning valik väga raske ja pingeline. “Paljudel oli ääretult hea ettevalmistus, loeti väga huvitavat repertuaari,” märkis Normet.

Lavakunstikooli 22. kursusel hakkavad sügisest Priit Pedajase käe all õppima Mihkel Kabel, Martin Kõiv, Risto Kübar, Lauri Lagle, Mari-Liis Lill, Helena Lorents, Markus Luik, Ragne Pekarev, Laura Peterson, Ursula Ratasepp, Inga Salurand, Tõnn Teppart, Veiko Tubin, Nero Urke, Britta Vahur ja Sergo Vares.

Nende seitsme tüdruku ja üheksa poisi juhendamisel assisteerib Priit Pedajast Draamateatri näitleja Mait Malmsten.

Lisaks bakalaureuseõppele hakkavad esmakordselt lavakunstikooli ajaloos magistriõppes oma teadmisi täiendama praegused ja tulevased nukunäitlejad, kokku 11 inimest. Üks magistrant Ingrit Vaher läheb vahetusüliõpilasena Sibeliuse Muusikaakadeemiasse rahvalaulu õppima.