Riigikogu liige Liisa Pakosta kirjutas Facebookis, et ei mõista, kas see nõue tähendab, et lapsed peavad kontserdi lõpuni vanema süles istuma.

"Aga kui laps osa aega tahab ringi kõndida, kas siis tuleb talle täiskasvanu täispilet osta? Õpilane selles vanuses laps ju vaevalt on, seega ei saa talle õpilase piletit osta. Nii et kui laps pole viis tundi järjest süles, tuleb lapsele osta täiskasvanu täishinnaga pilet? Ka ei ilmne, kui näiteks 2-aastane istub 6-aastase süles, mis pilet siis tuleb osta? Aga kas kukil istuv laps kvalifitseerub ka süles istuvaks lapseks?" oli Pakostal palju küsimusi.

Eesti laulu- ja tantsupeo SA teabejuht Sten Weidebaum selgitas, et kuni 7-aastased saavad tõesti peole tasuta ning süles istumise märge puudutab toolidega ja nummerdatud ala. "Seal on nagu teatris - igal inimesel on oma istekoht ja loomulikult võib ringi liikuda. istekoht säilib kuni kontserdi lõpuni."

Weidebaum lisas veel, et kuni 30. juunini saavad pensionärid, õpilased ja üliõpilased nummerdatud toolidega alale osta 15-eurose soodushinnaga pileteid. Täispilet maksab sellel alal 20 eurot.