Läti siseministeeriumi infokeskusest saabus politseiametisse kiri, kus uuriti võimalust tulla Eestisse tutvuma e-toimikuga. „Läti siseministeerium on loomas kriminaaltoimingute tugisüsteemi, mille eesmärgiks oleks e-kriminaaltoimikute kasutuselevõtt," selgitab Läti siseministeeriumi töötaja Juris Melderis. 

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus kinnitas, et praegu käivad lätlastega läbirääkimised, leppimaks kokku uue kohtumise aega, ning seejärel kohtuvad lätlastega justiitsministeeriumi ning regis­trite ja infosüsteemide keskuse esindajad.

Kõmmuse sõnul on e-toimikut varem uudistamas käinud Poola, Leedu, Malta ja Gruusia delegatsioon. „Meil puudub tagasiside, kas nimetatud riikides on saadud informatsiooni alusel mingeid konkreetseid arendusi tehtud," lausus ta.
Lätlased on huvi tundnud ka Tallinna ID-pileti lahenduse vastu. Tallinna pressiteenistuses töötava Allan Alaküla sõnul oodatakse Tallinna poolelt Riia e-pileti süsteemi tööle hakkamist, et koostöös ühine piletisüsteem luua.