See on reaalne olevik ja ilmselt ka tulevik. Seega oleks võib-olla olulisem mitte niipalju tegeleda laste arvuti tagant ära ajamisega, kuivõrd pöörata tähelepanu õigele, ohutule ja tervist säästvale arvuti kasutamisele.

Lapsed on tulevased töötegijad, kes hakkavad ilmselt oma töös samuti kasutama palju arvutit. Et noored ei siseneks töötegemise maailma arvuti väärast kasutamisest põhjustatud vaevustega ning et neil oleks tagatud töövõime paljudeks pikkadeks aastateks, on oluline õpetada õigeid arvuti kasutamise harjumusi just lapsepõlves. 

Lapsepõlv on kriitiline aeg õigete ja kasulike harjumuste omandamiseks kogu eluks. Juba alates lapsepõlvest peab hoolitsema selle eest, et kasvaks terve ja töövõimeline inimpõlv.  Alati on parem õppida kohe algusest tegema asju õigesti, kui hakata hiljem vääralt kinnistatud harjumusi ümber õpetama. 

Arvutit asuvad lapsed kasutama juba üsna väikesest east alates - juba paariaastased lapsed mängivad arvutites. Koolilapsed kasutavad arvutit internetist info otsimiseks,  koolitööde tegemiseks ning muidugi ka meelelahutuseks ja suhtlemiseks. 

Peagi on käes sügis ning kool, seega on paras aeg teha meeldetuletusi selle kohta, mida silmas pidada laste arvutikasutamise juures. Soovitused võivad esmapilgul tunduda lihtsate ja iseenesest mõistetavatena, kuid tuleb teada, et nende pidev eiramine võib põhjustada tervisele tõsiseid tagajärgi ja vaevusi kogu eluks. 

Lapsi, kes ei kasuta arvutit õigesti, võib ähvardada silmade ülepingutatus, randmetunneli ja selja probleemid. Ei ole tähtis kui vana on laps - arvuti väärkasutamise ennetamine on palju lihtsam kui pärast tagajärgi ravida.

Milline on ohutu arvutikasutamine?
Kõige parem on muidugi, kui lapsed kasutaksid spetsiaalselt lastele disainitud arvutiriistvara (eelkõige klaviatuur ja hiir) ja lastele kohandatud ergonoomilist mööblit. Näiteks on lastel väiksemad käed kui täiskasvanutel ning tavaline klaviatuur võib olla laste jaoks liiga suur. Lastele toodetakse spetsiaalselt nendele mõeldud arvutiriistvara. Spetsiaalne lastele mõeldud arvutiga töötamise koht mitte ainult ei aita ära hoida tervisevaevuseid, vaid aitab tekitada lastes edaspidist huvi ka täiskasvanuna pöörata tähelepanu töötamise tingimustele.

Paraku kasutavad lapsed enamasti täiskasvanutele mõeldud töötamise kohtasid, mis on vastavuses täiskasvanute mõõtudega. Põhjuseks enamasti ilmselt asjaolu, et spetsiaalse ergonoomilise töötamiskoha loomine lastele kipub olema kallis. Seega peaks hoolikalt suhtuma sellesse, et täiskasvanute töötamise kohad oleksid kohandatud lastele sobivaks.  Kui kodus kasutavad erinevad vanuses inimesed ühte arvutitöökohta, siis tuleks kindlustada, et seda saaks muuta vastavalt iga lapse suurusele ja iseärasusele.