GAG lapsevanemad saatsid Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ja haridusameti juhatajale Andres Pajulale mitmesaja toetusallkirjaga kirja, kus avaldavad oma nördimust plaani kohta, mille kohaselt koosneks kool tulevikus vaid progümnaasiumist ja gümnaasiumist ehk 7.-12. klassist, kirjutab Postimees.

“Kooli lastevanematena oleme mures nii laste kui ka tugeva haridusasutuse tuleviku pärast,” seisab kirjas. “Me ei saa nõustuda, et uut süsteemi katsetatakse meie laste peal.”

GAGi direktori Ain Siimanni idee järgi toimub viimane vastuvõtt 1. klassi tänavu kevadel, pärast seda jääb koolis iga aastaga üks vanuseaste vähemaks.

Direktori väitel tooks koolitüübi muutus muu hulgas ka majanduslikku kasu, tõstaks õpetajate kvalifikatsiooni ja parandaks nende võimalusi spetsialiseerumiseks.

“GAG on üks paremaid koole Tallinnas, kus kõik toimib — on kahju seda terviklikku süsteemi lõhkuda,” ütles pöördumisele alla kirjutanud Piret Kuusküll, kelle poeg õpib GAG 3. klassis.

Haridusameti juhataja Pajula ütles, et lõplik otsus GAG-i tuleviku kohta on veel langetamata.

“Praegu tulebki selle üle nõu pidada ja vanematel on õigus kaasa rääkida,” ütles Pajula. “Kui kool soovib muutuda progümnaasiumiks ja gümnaasiumiks ning vanemad seda otsust mõistavad ja aktsepteerivad, siis võib nii ka juhtuda. Aga esialgu pole vanematel mõtet meelt heita,” leidis ta.

Pajula sõnul kaaluvad sarnaseid muudatusi teisedki Tallinna koolid. Nõmme gümnaasium on 1.-4. klassist juba loobunut.