Ossinovski võitlus jumal teab millega maksude näol, toitumisteadlaste armee jne - need kõik on mõttetud, kuni lapsed ei liigu. Nutindus rikub ära terve põlvkonna.

Mis oli meil omal ajal koolist (loomulikult jala) tulles lõunasöögiks? Pool saia ja limonaad näkku oli jumala tavaline. Kodus makaronid soojaks. Õhtul rammus praad. Aga me kulutasime selle kõik ära, sest liikusime. Liikusime, sest toas oli igav. Tõenäoliselt oleksime ka meie olnud laisad ja vedelad, kui meil oleks olnud nutiseade. Oleks ka vedelenud kogu oma vaba aja.

Väidan, et vabanedes nutiseadmetest, vabaneksime paljudest probleemidest, aga seda kahjuks ei juhtu. Kes see ikka tahab endale keelata legaalset narkootikumi, olles tõenäoliselt ise selle sõltlane. Ja nii me võitlemegi pea liiva all tagajärgede, mitte põhjusega. Probleemi saab lahendada alles siis, kui on teadvustatud, et mis asi põhjustab tegelikult probleemi. Seesama väike "ohutu" vidin, mis peaks meie elu kergemaks tegema, on põhjustanud juba praeguseks rohkem kahju kui miski muu, ning see tendents kahjuks jätkub.

Ostame ise vabatahtlikult oma lastele seda narkootikumi. Legaalselt. Poest. Jah, ka minu lapsed on selle vidina sõltlased (nagu kõik lapsed) ja ma tunnistan, et teen mis suudan, et nad ei oleks koguaeg seal, aga ma ei saa ju neid 24/7 lõbustada. Nii, kui on võimalus, ollakse seal sees. Ütlete, et keela, võta ära? Kas on kunagi mõnda sõltlast saanud ravida keeluga? Tehke katse ja võtke oma lastelt telefon ära. Vaadake, milliseks nad muutuvad. Isegi võõrutusnähud on samad mis narkomaanidel.
Tulevik on tume. Kuigi tahaks hirmsasti näha seda heleda ja ilusana.

Ainuke võimalus on see, et inimestel endil tekib küllastus (nagu alko või suitsu puhul) ja ta jätab selle lihtsalt maha. Totaalselt. Ma väga loodan, et see on nii. Vähemalt üks mu lastest on juba hakanud vähem telefonis olema. Valuskiir seegi.