"Ostsime Lottemaa-hotelli paketi. Laupäeva hommikul, kui Pärnu jõudsime, sadas ja nii terve päev. Kuna me polnud varem Lottemaal käinud, siis ei teadnud, mida oodata ja kuidas neil asjad pargis sellistel vihmastel puhkudel korraldatud on. Otsustasime siseneda lootes, et vihm jääb järgi. Sadas,sadas,sadas, jatemperatuur oli alla 10 kraadi. Liikusime majakesest majakesse. Lottemaa tegelased silkasid ringi, endil kostüümid seljas vettinud. Hea et oli avapäev, see oli ainuke motivaator, mis neid tegelasi naeratama ja suhtlema pani. Kuna vihm järgi ei andnud, otsustasime peale kolme tundi lahkuda. Kõik väljas olevad aktratsioonid, etendused jne. jäid kasutamata, vaatamata ja mõtlesime, kui häving siis häving," kirjeldab lapsevanem luhta läinud päeva.

"Pühapäeva hommikul hotellis ärgates oli taevas sinine ja päike säras. Helistasime, et uurida, kas saaksime pargist veel kord tunniks-kaheks enne koju sõitu läbi jalutada, kõik, mis toimus väljaspool maju, jäi meil vihma pärast kasutamata. Suures lootuses, et Lottemaa tuleb meile vastu ja pakub mingisugustki kompensatsiooni jälle sisenemiseks ja mitte maksmaks ligi 60€ sissepääsu/parkimise eest. Lottemaa kontorist tuli jäik vastus "EI". Kui me nii teeks, siis hakkaks ju inimesed hordides tasuta sissepääsu nõudma seletas töötaja," kirjeldas Delfi lugeja Lottemaaga suhtlust.

"Jah, ma saan aru, et Eesti turg on väike ja iga pilet aitab Lottemaad käigus hoida ning kasumit teenida, kuid mõelda võiks ka kaugemale. Meie tunneme, et Lottemaa polnud meie suhtes õiglane oma kasumit jahtides, nad poleks kaotanud midagi, kui me oleks "metsas" ringi jalutanud. See pole ju spaa, mis nõuab iga inimese pealt konkreetset kulutust. Jah, ma annan endale aru,et soojamaa reisi, kontserdi, Õllesummeri jne. pileteid ette ostes on risk, aga me räägime meie endi lastele mõeldud Lottemaast. Nüüd aga mõtleme, et Lottemaa tervikuna jääb lähikonnale soovitamata. Mulle tundub, et Lottemaa oleks saanud selle olukorra palju meeldivamalt lahendada nii meile kui ka teistele avapäeva külalistele, kes selle paketi soetasid.

Pressiesindaja Jorgen Sumina sõnul on Lottemaa teemapargi atraktsioonid ja programm loodud arvestades eestimaise ilma muutlikkust. Nii on Lottemaa pakkunud oma külalistele külastust +28 kraadise päikese kui -8 kraadise külma korral (Jõulumaa). "Sõltumata ilmast ja aastaajast on Leiutajateküla elanikud olnud juba 2014 aastast alati rõõmsad ja naerusuised! Lottemaad saab ilmastikule vastavas riietuses külastada sõltumata ilmast, alati toimuvad kõik programmis toimuvad näidendid, kasutada on kõik sise- ja välisatraktsioonid," garanteerib Lottemaa pressiesindaja iga ilmaga toimuvate lõbustuste toimumist.

"Lottemaa avapäeval nagu ka kõikidel teistel avatud olemiste päevadel toimus programm täismahus. Kui on teada, et programmis võivad tulla muudatused, informeeritakse sellest külastajaid läbi sotsiaalmeedia ja kodulehekülje. Avamise päeval toimus programm täies mahus, toimus pidulik Lottemaa lipuheiskamine, pasunakoori kontsert Uku väljakul, paraad, näidendid ja tantsuprogramm. Avatud olid kõik majad ja atraktsioonid," kirjeldab Sumin avapäeval toimunut.

Sumin paneb külastajatele südamele, et Lottemaa külastus oleks vahva, soovitatakse alati kõikidel külalistel riietuda ilmale vastavalt nii, nagu seda teevad ka Leiutajateküla elanikud!