Probleem on selles, et enamus ei mõista siiani, et vabadus pole olukord vaid kompromissitus tõe suhtes, sest tõde teeb vabaks ja annab tõelise elu! Nõukogude orjus seisnes enamuse eestlaste kompromissis tõe suhtes, sest hirm kaotada elu pani tegema kompromissi tõega. On asju elus tähtsamad kui su elu ise — tõde on üks nendest!

Tõeline vabadus väljendub valikuvabaduses. Aga kui kord oled teinud valiku, siis sa saad selle valiku teenriks! Abielludes sa ei saa elada enam nagu vallaline. Olles valinud poliitiku ameti ei saa sa enam käituda kui poisike! Poiss ei saa meheks ea tõttu vaid otsusest võtta vastutust oma elus!

Viimase aja uudistes on jälle kord meie maa juhid tõestanud, et neil on meeletult arenguruumi, et kasvada tõelisteks meesteks! See käib kõikide “pildiskandaali” osapoolte suhtes! Peitudes demokraatkiku õigusriigi mängureeglite taha, loobitakse üksteist täiesti lapsikutel põhjustel mudaga! Mäletan kuidas me vennaga seda Pirita rannas armastasime teha kui olime alla kümneaastased poisid — väga lõbus oli. Ainuke vahe on selles, et meie muda sai pärast maha pesta ja keegi teine sellest suurt kahju ei kandnud, aga poliitikute poolne üksteise mustamine kahandab inimeste usaldust riigi suhtes, mis omab pikaajalist destruktiivset mõju: maksudest kõrvale hiilimise üks peamisi põhjuseid on usaldamatus riigi juhtide suhtes!

Usalduseta ei ole võimalik juhtida! Usalduse puudumise tõttu lagunevad abielud, firmad ja riigid.

Aadam süüdistas Eedeni aias Jumalat ja naist ja ei võtnud oma vale otsuse suhtes vastutust. Sama malli järgivad tänapäeva mehed, kes süüdistavad oma naisi, teisi inimesi ja olukordi, mitte võttes vastutust oma tegude eest!

Vabadus, valik ja vastutus on lahutamatud! Ma kutsun meie riigi juhte käituma vastutustundlikult ja riigimehelikult!