"Iga mõtlevat inimest peaks hirmutama perspektiiv, mis kõik valimiskogus võib juhtuma hakata. Valimiskogu tervikuna on hirmutav ja etteaimamatu," ütles Lang pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ERR-i uudisteportaalile.

Langi sõnul seisab Reformierakonna juhatuse otsuses must-valgelt: "Soov on valida Eestile parim president riigikogus ja erakonna presidendikandidaat on riigikogus auesimees Siim Kallas."

Kallas ja Reformierakonna erakonna peasekretär Raimo Nebokat said Langi sõnul blankoveksli teiste riigikogus esindatud erakondadega läbirääkimisteks. "Meie suund on niiöelda nui neljaks president riigikogus ära valida," ütles Lang.

Valimiskokku pääseb automaatselt edasi kaks riigikogus enim hääli saanud kandidaati.

Langi sõnul on selge, et kandidaate tuleb valimiskogus juurde ja sealt võib tulla signaale, mis teevad Eestile nii sise- kui välispoliitiliselt kahju. Langi sõnul pole näiteks sugugi välistatud, et valimiskogus osutub valituks EKRE kandidaat Mart Helme.

"Igal juhul tasub võtta suund sellele, et presidendi valimine riigikogus ei lendaks vastu taevast. Praegu pole mõtet öelda, ka Kaljurannale ja Paetile, et nende mäng on läbi. Ma loodan, et see on võimalik, kuigi tänu sellele molutamisele on jäänud aega kokkulepete saavutamiseks tunduvalt vähemaks."