Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Kristian Jaani sõnul langeb paljude välisdelegatsioonide liikumine südalinnast lennujaama ajaliselt kokku reedeõhtuse tipptunniga liikluses, mistõttu tuleks autojuhtidel järgnevatel tundidel võimaluse korral vältida liiklemist Tallinna südalinnas, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

„Täna pärastlõunal eskordib politsei mööda Tartu maanteed lennujaama kümneid autokolonne NATO kohtumisel osalenud delegatsioonidega, mis toob endaga paratamatult kaasa tavapärasest reedeõhtusest tipptunnist veelgi ulatuslikumaid liiklusummikuid,“ ütles Kristian Jaani.

Jaani sõnul peaksid liiklejad täna töölt koju sõites Tallinnas kindlasti varuma tavapärasest rohkem aega ja kannatust ning võimalusel vältima Tartu maanteed ja südalinna läbivaid tänavaid.

„Üks võimalus on nihutada ajaliselt töölt koju minemist veidi hilisemaks, sest kella viieks on enamik välisdelegatsioone juba lennujaama jõudnud ning hakkab tasapisi taastuma tavapärane liikluspilt. Teine võimalus on kasutada kesklinna mitte läbivaid teid ja tänavaid. Samas on paratamatu, et kaudselt mõjutavad südalinna keerulised liiklusolud kogu Tallinna liiklust,“ sõnas Jaani.

Kõik NATO välisministrite kohtumisega seotud muudatused liiklus- ja parkimiskorralduses lõppevad täna südaööl.