Tõstsin Cube’i kastist välja ja jäin seda imetlema. Täiuslik disain põhineb sisu ja vormi ühtsusel. Põhiploki maht on umbes neljandik tavalise tornkorpuse mahust (laius ja sügavus 19,5 cm, kõrgus 24,8 cm, mass 6,35 kg). Kuubikujuline arvutiplokk asub läbipaistvast plastmassist korpuse ülaosas. Korpuse alumisest osast on 5 cm tühi, et tagada õhu läbivool. Kõik liideste pesad on kuubi põhja all. Kelguta DVD-seadme pilu on  korpuse ülemisel tahul. Plaate lastakse sellesse vertikaalselt. Ventilaatorit ei ole, kuid töö ajal põhiplokk kuumaks ei lähe, ainult veidi soojeneb. Kõvaketas ja DVD-seade on väga vaiksed.

Kuubi kätte saamiseks tuleb arvuti ümber pöörata, käepide pesast välja tõmmata ja selle abil kuup korpusest välja tõsta. Kruvikeerajat pole loomulikult vaja. Kasutaja võib lisada mälu (kokku kuni 1536 MB), raadiovõrgukaardi või vahetada patarei. Suure osa kuubi mahust võtab 450-MHz G4 protsessori jahutusradiaator.

Kuvaadapter on ATI Rage 128 Pro protsessoriga. Videomälu on 16 MB, põhimälu 64 MB. PC jaoks oleks seda vähe, kuid G4 ja selle Velocity Engine, 126 lisakäsku ja võimalus kasutada osa põhimälust videomäluna tagavad eraldusvõime kuni 1920x1080 76 Hz ja 32-bitise värvisügavuse juures. Kuvaadapteril on nii digitaalne kui ka VGA-väljund. Seega võib Cube’i külge ühendada iga kuvari, mis oli mulle üllatuseks, kuna varem reklaamiti ainult Apple’i kuvarite jaoks sobivat spetsiaalkaablit (ühes kaablis on nii toite-, USB- kui ka signaalikaabel).  Disainilt sobib Cube’i kõrvale kõige paremini Apple’i 15-tolline lamekuvar (1000 dollarit). Kui rahakott vastu peab, võib muidugi osta ka Apple’i 22-tollise laiformaadilise lamekuvari (4000 dollarit).

Arvutis on sisseehitatud 56K modem ja Ethernet 10/100BASE-T võrguadapter, samuti ka antenn AirPort raadiovõrgu kasutamiseks. Flopiseadet ja PCI-laienduspesi ei ole.

Üllatus oli ka, et tegelikult kõik arvuti komponendid kuupi ära ei mahu. Eraldi on veel küllat suur toiteplokk ja väike kõlarite digitaalvõimendi. Klaviatuur, optiline hiir ja kaks kõlarit muidugi ka. Harman Kardon kvaliteetkõlarid on kerakujulised. Võimsus on 2x10W, sagedusriba 80 Hz kuni 20kHz. Suurema helitugevuse korral hakkab lauaplaat kaasa vibreerima, mis suurendab basside mahlakust. Seda on hästi tunda, kui sõrmed lauaplaadile panna. Kõik lisaseadmed on ühtse, kauni disainiga.

Kaasas oli vana skandinaavia klaviatuur. Uuel klaviatuuril on lisaklahvid helitugevuse reguleerimiseks ja plaadi välja tõukamiseks. Kummaski klaviatuuri otsas on USB-port. Klaviatuur ja helivõimendi tuleb ühendada arvuti põhjas olevasse USB-porti. Hiir ühendatakse klaviatuuri külge. Üks USB-port jääb seega vabaks. Kui kasutatakse Apple’i lamekuvarit, siis lisandub kaks USB-porti selle tagaseinas.

Operatsioonisüsteem on Mac OS 9. Tarkvara on komplektis vähe, seega tuleb arvestada suurte lisakulutustega. Proovimiseks oli installeeritud Microsofti Mac Office ja Photoshop. Heliplaat hakkas mängima ilma mingit lisaakent avamata. Stereoheli kvaliteet oli hea, kuid nt PC-de FourPoint Surround kõlarid tagavad parema ruumilise heli ja suurema heli tugevuse. Mängima hakkas ka ise kirjutatud CD-R heliplaat. DV-mängufilmiga mingeid probleeme ei olnud. Regioonikoodi saab muuta viis korda. Ise kirjutatud CD-R andmeplaati (Wordi failidega) lugeda ei õnnestunud.

Apple’i andmetel on G4 protsessori jõudlus 2,2 korda suurem 800-MHz Pentium III omast. Mõne rakenduse korral (nt Photoshop) võib see ehk tõeks osutuda. Bürootarkvara või Interneti kasutamisel pole 600-MHz PIII-ga võrreldes küll erilist vahet märgata. 

Probleemiks on skandinaavia klaviatuur, eesti õigekirja kontrolli vahendite ja katusega tähtede puudumine. Vajalik oleks eestikeelne kasutusjuhend, sest muidu võib eesti paigutusega klaviatuuriga harjunud kasutaja isegi Interneti-ühenduse konfigureerimisel jänni jääda, kuna ei oska "@" märgi sisestamiseks vajalikku klahvikombinatsiooni leida.

Apple’i videoredaktor iMovie sarnaneb võimalustelt Windows Me videoredaktorile (küllap ta oligi viimase eeskujuks), kuid Cube’il on videokaamera ühendamiseks kaks kiiret FireWire porti, mis enamikul PC-del puuduvad. Firma või tõsine videohuviline võib lisaks osta märksa võimsama Final Cut Pro 1.2.5 videotarkvara. 

Tundub, et Cube sobib kõige paremini rikkale kodukasutajale, kes oskab hinnata arvuti silmapaistvat disaini, omab videokaamerat ja suudab komplekti eest (Cube koos kuvari ja tarkvaraga) maksta umbes 80000 kr. USAs ostavad Cube’t põhiliselt senised iMaci kasutajad, kes soovivad ilusamat ja võimsamat arvutit ning suuremat kuvarit.