Mind paneb imestama, et suur osa Riigikogu saadikuid jättis presidendi vastuvõtule tulemata. See pole ju mingi Lennart Meri pidu, vaid presidendi vastuvõtt, ja sinna kutsutud olla on suur au.

Paljudele Estonia kontserdisaalis viibijatele ei meeldinud Meri kõne, kuulsin saalist hääli, et kõne oli hakitud, et president sekkub väikestesse asjadesse, aga minu arvates oli väga hea, et ta neid teemasid puudutas.

Kuna ma olen nendesamade nõmedate asjade pärast ööde kaupa Toompeal istunud, siis tunduvad mulle presidendi etteheited põhjendatuna.

Kui rääkida baltisakslastele vara tagastamise seaduseelnõust, siis mina näen seda ühe omandireformi etapina - aga ees on veel Narva-taguste alade ja Petserimaa küsimus. Praegu istub üürnike ühendus kogu aeg Toompea saalis rõdul ja plaksutab. Nii edasi kesta ei saa.

Mis vastuvõttu puutub, siis kulda-karda oli vähem kui varasematel aastatel. Paar aastat tagasi jäi mulje, et inimesed on tohutu uhked tualetid selga ajanud, aga ei oska nendes olla. Aga nüüd on pilt läinud loomulikumaks.