Kuressaare linnavolikogu liikme ning Kuressaare Laurentiuse kiriku õpetaja Anti Toplaane sõnul tuleb kaplanil täita nii sotsiaalpedagoogi, psühholoogi kui sotsiaaltöötaja ülesandeid.

“Eelkõige peaks kaplan aitama lahendada kooli pingeid ja lahti rääkimata probleeme,” ütles Toplaan. “Näiteks, kui laps ei julge otse õpetaja või direktori poole oma murega pöörduda, võib ta rääkida kaplaniga, kes on vahetalitaja.”

Toplaane sõnul lasub kaplanil tähtis ülesanne ka seetõttu, et ta peab suutma ja oskama vastata õpilaste eksistentsiaalsetele küsimustele. “Kuressaare gümnaasiumis annab kaplan ka eesti keele asendustunde ning miks mitte tulevikus religiooniõpetust,” lausus Toplaan.

Järgmise Kuressaare koolina kaalub kaplani töölevõtmist Saaremaa ühisgümnaasium, teatas ETAle Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja.

Teadaolevalt on kaplani palganud Eestis koolidest seni vaid eraülikool Concordia. Kaplanite rakendamist koolides näeb ette ka möödunud aastal Eesti Kirikute Nõukogu ja valitsuse allkirjastatud ühishuvide protokoll.