Gruusia võimude väitel ei ole Mosabruni küla osa separatistide poolt kontrollitavast piirkonnast ning Gruusia kardab, et Lõuna-Osseetia võimud plaanivad provokatsiooni selles külas asuvate Gruusia eriüksuste vastu, teatab Reuters.

Lõuna-Osseetia separatistid aga väidavad, et küla kuulub Lõuna-Osseetia koosseisu ning Gruusia üksused on seal ebaseaduslikult. Samuti süüdistavad separatistlikud võimud Gruusiat rünnaku ettevalmistamises.

“Meie info kohaselt üritavad Lõuna-Osseetia relvarühmad seda küla vallutada. Meie üksused on saanud käsu mitte tulistada, kuid kui osseedid tulistama hakkavad, peavad nad sellele vastama,” selgitas Reutersile Gruusia julgeolekunõukogu sekretär Kakha Lomaia.

Lomaia sõnul on olukord grusiinidega asustatud külas väga pingeline. Lomaia keeldus täpsustamast, millal täpsemalt Gruusia üksused külasse tagasi saabusid.

Kuigi küla asub Lõuna-Osseetia piirkonnas, on see olnud Tbilisi võimu all üle kümne aasta ning Gruusia peab seda oma territooriumiks.

“Me usume, et osseedid valmistavad seal ette provokatsiooni,” ütles Lomaia.

Lõuna-Osseetia võimude hinnangul on 70 kilomeetrit Tshinvalist läänes asuv küla osa Lõuna-Osseetiast ning separatistid peavad praegu nõu Venemaa vägedega oma edasiste sammude osas.

Ühes teises Lõuna-Osseetia külas nimega Mugut vahistasid Lõuna-Osseetia üksused Gruusia politseinikke, vahendas Interfax.

Gruusia väitel võivad riigi politseinikud relvarahuleppe tingimuste kohaselt naasta kõikidesse piirkondadesse, kus nad viibisid enne äsjase konflikti algust.