Olen elanud kogu oma elu väiksemates maakohtades, algatuseks Tartumaal, nüüd Harjumaal. Noore inimesena tellin sageli asju internetist, näiteks E-bayst ja nende puhul on pakki kättetoimetamise Eesti poolseks partneriks reeglina Eesti Post, kui ma just DHLi või DPD eest üüratut hinda ei soovi maksta. Kõik oleks ju ilus, aga niipea kui saadetis postkasti ei mahu, hakkab pihta tsirkus - elukohajärgne postkontor, kuhu pakk viiakse, on lahti nagu kuuvarjutus ja enamasti tööajal. Näiteks on mu kohalik postkontor lahti 8:30-10:30 T-L, pakiteatel lisaks kirjas, et kahel suvalisel päeval sel nädalal on see kinni. Seega tööinimesel on esmaspäeval tulnud paki(tuli UK-st nädalaga) kätte saamiseks esimene võimalus laupäeva varahommikul, kui tööpäev hakkab 7:30 ja 10 kilomeetrit eemal või kell 8:30 40 km kaugusel. Seega kulub lisanädal, enne kui kohal pakk on võimalik kätte saada ja vähemalt viimane kord oli tegu asjaga mida mul oleks esimesel võimalusel vaja, aga Eestis lihtsalt ei ole saada ning asja väiksuse/odavuse tõttu kullerile maksmine oleks arulage.

Ka eelmises elukohas oli sama jama, aga kuna koht väiksem, oli postkontor lahti ainult kolmapäeva pärastlõunati 14:30 - 15:30. Sinna ei olnud mul üldse võimalik minna, pidin paluma oma kodust ema. Praeguses elukohas aga pole seegi valik. Elame mehega kahekesi ja mitte kummagi tööaeg ei võimalda sellist postiasutust kasutada. Ja kui keegi mõtleb soovitada, et pane siis soovitud postiasutuse aadress sihtaadressiks - sihtaadress võetakse krediitkaardi andmetest ja muuta seda ei lubata pettuste vältimiseks.

Ma saan aru et pensonäride jaoks, kes liiguvad vaid jala, on seda kohaliku naljanumbrit vaja, aga ma käin iga päev lähimas suuremas linnas tööl - miks ei ole mul võimalik öelda, et palun kõik, mis minu postkasti ei mahu viia suuemasse keskusesse, kust mul on pakk võimalik normaalselt ja iga päev kätte saada, kui tõesti ei suuda normaalsetel aegadel ja piisava segedusega toimivat postiasutust tekitada!? Või kõige parem, küsige mul pisike lisaraha ja pange post24 automaati, kust ma selle igal omale sobival kellaajal ilma jamata kätte saan!